Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zoufalý pes Jamie: Hledal slepého pána!

23. ledna 2008
02:00

Co dokáže jedna petarda! Pes nevidomého Zdeňka Vajnera z Prahy se leknul a utekl. Muž zůstal stát na ulici uprostřed večera zcela bezmocný

Chvíle hrůzy a strachu si kvůli lidské hlouposti musel prožít nevidomý Zdeněk Vajner z Prahy. Při posledním nedělním venčení totiž jeho vodícímu psu Jamiemu někdo vhodil přímo za zadek dělobuch. Jamie se lekl a svému slepému páníčkovi utekl. Zdeněk tak zůstal stát na ulici uprostřed večera, jen v domácím oblečení a pantoflích, bez pomoci... "Jamie se leknul a protože nebyl v postroji, který používáme, jen když "pracuje", tak utekl." Slyšel jsem jen, jak se vzdaluje zvonění jeho rolničky, kterou má na krku. Pro mě to byly strašné chvíle," popisuje Zdeněk. Pak následovalo zavolání na městskou policii a ohlášení ztráty psa, volání do útulků, na středisko výcviku vodících psů Helppes a o pomoc byli požádáni i řidiči taxiků. Vše ale marně. Jamie nikde nebyl, nikdo ho neviděl.


Jamie cestoval Prahou Zdeňkova borderkolie si ale uměla poradit. Ihned po ráně dělobuchu přeběhl Jamie čtyři pruhy silnice na Novodvorské. Vběhl do lesa, kde pobíhal necelou hodinu. Poté, co se zorientoval, hledal nejbližší cestu, kterou zná. Dřív než vchod do domu ale »potkal« autobusovou zastávku, ze které každý den odjíždí s pánem do práce. Na ní v tu chvíli stál autobus, tak hned »poslušně « nastoupil. Dojel na stanici Smíchovské nádraží, kde tak, jak je naučený, čekal na přijíždící soupravu. V okamžiku, když ji vyhlížel, si ho všimla dozorčí a zavolala do útulku. Dostala číslo na Helppes a Jamie putoval k pánovi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání