Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Voříška Bertíka ubil klackem

Autor: Alena Sobotková, red - 
4. ledna 2008
02:00

Byl to roztomilý bílý kříženec a skončil v krutých bolestech. Druh jeho paničky umlátil Bertíka klackem. Pes pak zemřel v útulku

Roztomilého, sotva desetikilového křížence Bertíka u pražského parku Stromovka klackem k smrti ubil chlap (42) jako hora. Prý v sebeobraně! Tomu nevěří ani šéf trojského psího útulku Václav Steinbauer, ani policie. Mužovou brutalitou byli šokovaní i strážníci. Přivolal je muž, který krutou scénu viděl. "Našli tam bílého psa, křížence, který těžce dýchal, kňučel a na hlavě měl zkrvavené rány," popsal událost středečního večera mluvčí městské policie Jan Stehlík. Strážníci ihned přivolali pracovníky odchytu zvířat z psího útulku v Troji. "Ten pejsek byl strašlivě dobitý, musel strašlivě trpět," litoval Bertíka šéf útulku Václav Steinbauer. Přestože veterináři Bertíkovi věnovali tu nejlepší péči, zachránit se ho nepodařilo. "Uhynul na následky zranění, která utrpěl," jasně označil Steinbauer příčinu smrti. Proč musel Bertík zemřít? "Napadl mne a pokousal na lýtku. Já se jen bránil," tvrdil násilník. Bránil? Jak krutě by musel sotva desetikilový voříšek útočit, aby se zdravý dospělý silný chlap musel bát o život? Skutečně v tomto případě šlo v parku o to, kdo s koho? Každopádně Bertík nebyl jeho, šlo prý o psa jeho družky. To potvrdil i čip, který voříšek měl. Za utýrání zvířete k smrti muži hrozí až dvouletý trest.


Čekají na vás v útulku: Pomozte! Zvířata z útulků, které jsou po svátcích tradičně plné, měla sice větší štěstí než voříšek Bertík z Prahy, kterého jeho majitel ubil. Jenže... Přestože mají zajištěnu veškerou péči, chybí jim láska páníčka nebo paničky. Většinou nemají jména, některá zvířata žila na ulici, jiná se stala nevhodným vánočním dárkem, další odhodili v pytlích jejich bezohlední majitelé. Blesk se obrací na čtenáře s nabídkou několika zvířátek, která nabízí útulky po republice. Chcete je? Zítra čtěte o situaci v útulcích po celé republice.

Video se připravuje ...
Další videa