Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

U Dublovic havaroval autobus s 38 předškoláky: Zranily se děti i učitelka!

Aktualizováno -
18. dubna 2024
12:45
Autor: rv, ČTK - 
18. dubna 2024
10:39

Krajnice se ve čtvrtek ráno utrhla u Dublovic na Příbramsku pod autobusem, který převážel 38 předškoláčků a pedagogický dozor. Vůz skončil na boku v příkopu, čtyři děti a učitelku ošetřili záchranáři a převezli je do příbramské nemocnice.

Video  Autobus s dětmi havaroval u Dublovic: Zranění předškoláci i učitelka 
Video se připravuje ...

Nehoda se stala na silnici I/18 u Dublovic nedaleko středočeských Sedlčan. „Řidič za zatím nezjištěných příčin vjel na krajnici, ta se utrhla a následně se autobus převrátil do příkopu,„ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Cestujícím museli pomoci z převráceného autobusu hasiči.

 „Operační středisko vyslalo na místo dvě záchranářské posádky, lékaře a inspektora provozu. V péči jsme měli čtyři lehce zraněné děti a jednu dospělou osobu s pohmožděnou kyčlí,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

 

Později počet zraněných aktualizovala na šest dětí a dva dospělé. „Všichni mají lehká zranění, všechny pacienty vezeme do příbramské nemocnice. Naše posádky odjíždí z místa," doplnila krátce před 10:30 Nováková.

Řidič autobusu alkohol nenadýchal. Silnice je v místě nehody kvůli vyšetřování oboustranně uzavřena. Pro nezraněné děti si přijeli rodiče. Nehodou se dále zabývají policisté.

Uživatel_5825645 ( 18. dubna 2024 19:18 )

Pravda! 👍🏻
Hlavně, že nebylo žádné vážné zranění.
Děti budou mít buď trauma, nebo naopak budou vykládat, jaký mimořádný zážitek měly, když je museli vyprošťovat hasiči. 😁😂
🖐🌞

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání