Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na parkovišti před supermarketem v Polici nad Metují najelo auto do lidí: Zraněné jsou i děti

Aktualizováno -
9. dubna 2024
20:00
Autor: jel, ČTK - 
9. dubna 2024
17:12

Nešťastná událost se stala v úterý odpoledne v Polici nad Metují. Na parkovišti u supermarketu Penny najelo auto do lidí čekajících na zmrzlinu a osm jich zranilo. Mezi zraněnými jsou podle mluvčí záchranářů i dvě děti. Jedno z nich přepravil do nemocnice vrtulník.

Nehoda se stala krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. O události na sociální síti jako první informovala mluvčí hasičů z Královéhradeckého kraje Martina Götzová. 

„Celkem bylo v péči ZZS 7 lidí. Pomáhali jsme se zajištěním místa nehody a ošetřením zraněných,“ sdělila mluvčí s tím, že na místě byla profesionální jednotka z Velkého Poříčí a dobrovolní hasiči z Police nad Metují. Mluvčí později upřesnila, že nakonec evidují osm zraněných. Sedm lidí záchranáři přepravili do nemocničních zařízení.

Počet zraněných potvrdila i policejní mluvčí Iva Kormošová. „Na místě je osm zraněných osob, u řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol,“ řekla. Později na platformě X upřesnila, že zranění utrpěl řidič auta i tři děti.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Lucie Hanušová sdělila, že dvě zraněné děti skončily v nemocnici. Jedno z nich musel do přepravit vrtulník. Doplnila také, že všichni zranění jsou mimo ohrožení života. Případem se zabývá policie. 

„Podle informací, které mám, jde o staršího místního občana. Po nehodě měl tvrdit, že měl zdravotní problém, nehodu si nepamatoval. V tuto chvíli podle informací z místa, nešlo o úmysl. Musíme si ale počkat na závěry policejního vyšetřování,“ řekl ČTK Škop. Starosta se krátce po nehodě dostavil na místo. “Zpočátku se mi honilo hlavou všechno možné včetně toho, jestli nešlo o úmysl. Radnice je nedaleko, hned jsem šel na místo,„ dodal.

Video  Dopravní nehoda, při níž najel vlak do bagru v pražské Krči. (9. duben 2024)  - David Malík
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 10. dubna 2024 11:27 )

Zavřel bych už jenom za ty růžový kola 🙈

Drž hubu ( 10. dubna 2024 11:25 )

Přesně tak. 59 je průměrný vêk řidičů autobusu ☝️

Jarmila Krupova ( 10. dubna 2024 09:51 )

O přece nemůže být ještě senior 59 let.Mame přece pracovat do 65 a postupně se bude hranice zvyšovat.Prece senioři nepracují?

krapotkin ( 10. dubna 2024 09:11 )

Mohl jsi to napsat, protože stejně za všechno může Babiš. Ten může taky za to, že včera bylo 29 stupňů a dneska leje jako z konve.

krapotkin ( 10. dubna 2024 09:08 )

To jim zmrzlináři od nás závidí. Dav u stánku na 3 kopečky za 72 korun, to se hned tak nevidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání