Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policistka Kristýna si zašla na manikúru a pomohla dopadnout zloděje: Krásné poděkování od ředitele

Autor: jel - 
23. prosince 2023
19:05

Ve čtvrtek 7. prosince se maskovaný lupič pokusil vyloupit směnárnu v chomutovském hypermarketu. Přestože si svou akci důkladně naplánoval, měl smůlu. Pokladní se ho totiž nezalekla, navíc hned vedle směnárny byla ve volnu na manikúře mladá policistka Kristýna Kubešová, která nezaváhala a ihned se za ním pustila. Za perfektní práci ji ocenili hned dva policejní ředitelé.

Podle zjištění kriminalistů si zloděj celou loupež pečlivě naplánoval. Přišel velmi důkladně namaskovaný, měl dokonce umělé břicho. Směnárnici podstrčil papírek s vyhrůžkou, že pokud mu nedá několik desítek tisíc euro, odpálí bomby umístěné v budově. „Na to však žena k jeho překvapení zareagovala tím, že se ho zeptala, jestli si dělá srandu a poté zmáčkla tlačítko alarmu, který se ihned hlasitě rozezněl,“ popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dodala, že zaskočený lupič se dal na útěk a pokladní přitom hlasitě křičela, aby ho někdo chytil. Celou situaci viděla policistka Kristýna. Byla totiž v salonu vedle směnárny v době svého volna na manikúře. Mladá strážkyně zákona nezaváhala a pustila se za pachatelem.

Strhla mu batoh a bundu

„Dostihla ho u automatických dveří vedoucích ven z objektu hypermarketu a chytla ho rukou za paži. Přitom se mu však podařilo vysmeknout z bundy, která tak policistce zůstala v ruce i s batohem, jenž měl muž na sobě,“ uvedla mluvčí s tím, že muž získal náskok a tak za ním již neběžela, ale volala na linku 158. Batoh, bunda i podrobný popis, který policistka kolegům poskytla, pomohly k vypátrání pachatele. Čtyřiadvacetiletého muže z Jirkova se kriminalistům brzy podařilo dopadnout.

Kristýně i jejím kolegům, kteří měli podíl na dopadení lupiče, přišli v sobotu osobně poděkovat dva policejní ředitelé, krajský ředitel Zbyněk Dvořák a ředitel územního odboru Policie ČR Chomutov Martin Přibyl. 

„Mladá žena, která se teprve letos na podzim stala policistkou, svým činem ukázala, že volba tohoto povolání byla správná. Jak připomněl ve svém poděkování krajský ředitel, dotyčná přesto, že na místě byla náhodou v době svého volna, neváhala ani okamžik a vyběhla za pachatelem,“ ocenila skvělou práci mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání