Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bývalý žák vyhrožoval bombou, vyhnal školáky na mráz: Hrozí mu až tři roky v base

Mladík (17) vyhrožoval bombami třem školám na Vysočině.
Mladík (17) vyhrožoval bombami třem školám na Vysočině.  (Autor: Blesk/Václav Burian)
Autor: mat - 
20. prosince 2023
09:26

Pošetilý nápad dostal mladík (17) z Vysočiny. Vyhrožoval totiž bombovým útokem hned třem školám v Moravských Budějovicích. Kvůli výhrůžkám se musely evakuovat stovky žáků a pedagogů. Třebíčtí kriminalisté záhy útočníka vypátrali. Hrozí mu až tři roky vězení.

Vše odstartoval e-mail, který dorazil do jedné ze škol začátkem prosince odpoledne. Odesílatel uvedl, že uvnitř školního areálu je umístěn výbušný systém. Ta samá zpráva záhy dorazila i do dalších dvou škol.

Ze škol bylo evakuováno více než 900 žáků a více než stovka zaměstnanců. Následně začali policisté s prohlídkami všech budov v areálech dotčených škol, aby zjistili, zda se v nich skutečně nenachází nějaký výbušný systém.

Hodiny prohledávání

„Před čtvrtou hodinou odpoledne skončila prohlídka poslední budovy. Při kontrolách policisté v žádném z objektů nebezpečný předmět nenašli,“ uvedla policejní komisařka Jana Kroutilová.

Zároveň odstartovala práce kriminalistů při pátrání po autorovi výhrůžek. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,“ uvedl kriminalista Milan Špaček.

Z pachatele se vyklubal bývalý žák

Záhy už kriminalisté věděli, o koho jde. Autorem e-mailů byl mladistvý, který jednu ze škol v minulosti navštěvoval. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo podezřelého v takto krátké době vypátrat. Výhrůžky nástražným výbušným systémem nelze nikdy podceňovat a zejména pokud se jedná o školy,“ uzavřel Aleš Indra z třebíčského policejního oddělení. 

VIDEO: Policisté zadrželi muže, který hrozil prezidentu Pavlovi bombou.

Video  Policisté zadrželi muže, který hrozil prezidentu Pavlovi bombou  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání