Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevrah chtěl mít jistou smrt

Požár vypuknul od zapnuté pájky v ložnici, kterou do postele zřejmě zastlal sebevrah
 (Autor: HZS MS kraje)
11. října 2007
02:00

Pustil si plyn, připravil požár domu a oběsil se. Sebevražda se muži z Havířova podařila, ale zabil při tom kočku a málem i další lidi

Výfukové plyny, plyn ze sporáku, oběšení, požár a možná i výbuch. Tolik kombinací u sebevraždy jediného člověka policie ještě nevyšetřovala. Muž (48) z Havířova chtěl mít jistotu, že odejde z tohoto světa. Pokud by explodoval i v bytě nahromaděný plyn, nemusel být sám. Mrtvého muže objevila jeho exmanželka. Hledala ho, když se ráno nedostavil k soudu, který definitivně rozvedl jejich manželství. V bytě byl puštěný plyn, ale pravou příčinou smrti bylo oběšení. Muž si uvázal oprátku na žebříku v ložnici. Jak zjistila policie, chtěl si vzít život ještě dalším způsobem. V autě na parkoviště se našlo zařízení, které svědci zprvu považovali za bombu. "Byl to systém, který měl přivádět výfukové plyny do kabiny," vysvětlila policistka Dagmar Bednarčíková. Odvozem těla však drama ve Slovanské ulici neskončilo. Nikdo si totiž nevšiml zapnuté elektrické pájky zastlané v peřinách. Ta splnila svůj 'účel' o pár hodin později. V prázdném bytě, který byl naštěstí již odvětrán, vypukl požár. Napáchal škodu za 250 tisíc a usmrtil domácího mazlíčka - kočku. Lidé z domu si počínání muže nedovedou vysvětlit. V bytě už žil s novou partnerkou a jejími dětmi. Podle sousedů jim to náramně klapalo.


Další kuriozní případy * Mezi nejpromyšlenější sebevraždy patří ta, kterou spáchal muž (43) u Berounky nedaleko Prahy v roce 2001. Opil se, obrátil do sebe hnojivo na květiny, střelil se do hlavy a s cihlou u pasu skočil do řeky. * Ve Škvorci na Praze-východ zase Ukrajinec několikrát strčil hlavu do roztočené pily cirkulárky. * Pro šestapadesátiletou ženu na Moravě byl smrtící pro změnu aperitiv ze čtvrt litru kyseliny sírové. * Neobvyklý způsob spáchání sebevraždy zvolil také muž (75) z Načešic na Chrudimsku. Ve svém rodinném domku si vyrobil malé elektrické křeslo, na kterém se sám popravil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání