Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hokejista Michal nepřežil pád z balkonu polského hotelu: Jeho tělo převezou do Česka

V polském Koloběhu zemřel po pádu z balkonu 21letý hokejista Michal R.
V polském Koloběhu zemřel po pádu z balkonu 21letý hokejista Michal R.  (Autor: Facebook, Profimedia)
Autor: jel - 
15. listopadu 2023
15:30

Nešťastná událost se stala 31. října v polském městě Kolobřeh. Z balkonu ve třetím patře přímořského hotelu Baltyk tam spadl Čech Michal (†21) a o dva roky starší Slovenka. Mladík později v nemocnici zemřel. Na převoz těla hokejisty do České republiky se vybraly peníze ve sbírce. Konzulát už požádal o potřebné dokumenty. 

Michal byl bývalým hráčem a brankářem hokejového klubu HC Slovan Moravská Třebová, který o neštěstí informoval na sociální síti. Prostřednictvím klubu rodina žádala o finanční podporu na náklady spjaté s repatriací zemřelého a pohřbem. 

„Potřebná částka byla vybrána, za což všem přispěvatelům patří velké díky. O termínu posledního rozloučení budeme informovat,“ uvedli na webu zástupci hokejového týmu. 

Podle portálu e-kg.pl si věc nyní převzal český konzulát v Polsku. Ten již získal od státní prokuratury dokumentaci potřebnou k repatriaci mladíkova těla do vlasti.

Příčinu tragického pádu vyšetřuje policie. Zatím ale v případu nenastal žádný posun. Kriminalisté čekají, až budou moci vyslechnout přeživší Slovenku. Ta má za sebou několik náročných operací a s policisty bude moci mluvit až poté, co to schválí lékaři a psychologové.

V minulosti už mluvčí policie Ryszard Gąsiorowsk uvedl, že nic nenasvědčuje tomu, že by dvojici chtěl někdo zabít nebo že by se pokusili o sebevraždu. Pravděpodobné šlo o nehodu. 

Video  V jednom z barů v Hartigově ulici došlo k napadení. Bohužel skončilo úmrtím. (21. 10. 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání