Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hvězdu seriálu Pán Tygrů čeká vězení: Známý chovatel pašoval exotická zvířata

Autor: hpe - 
10. listopadu 2023
18:45

Majitel Myrtle Beach Safari Bhagavan "Doc" Antle (63), který po boku Joea Exotica účinkoval ve známém seriálu platformy Netflix Pán tygrů, půjde do vězení. Soud ho uznal vinným z nelegálního obchodu s exotickými zvířaty a z praní špinavých peněz.

Už během své kariéry čelil cvičitel různým nařčením. Údajně měl být ke zvířatům často krutý a tvrdý. Veřejnost si dlouhou dobu šuškala, že udržoval nevhodné vztahy s nezletilými osobami a že ve své zoo vedl tajný kult. Legendy, které se za oponou o muži šířily, vedly ke zvýšené pozornosti různých médií. O životním příběhu Antleho vznikl dokument s názvem Pán tygrů: Příběh Doca Antlea.

Nicméně některé z pomluv se nyní ukázaly být pravdivé. V roce 2022 byl Antle zadržen. Podle soudu, který ho uznal vinným, organizoval prodej ohrožených chráněných druhů zvířat včetně dvou mláďat geparda, dvou lvíčat, dvou tygrů a jednoho mláděte šimpanze.

„Obžalovaný se vydával za ochránce přírody, přesto opakovaně porušoval zákony na ochranu ohrožených zvířat a poté se snažil tato porušení zakrýt,“ uvedl podle deníku People asistent generálního prokurátora Todd Kim z oddělení životního prostředí. Za každý bod obžaloby mu nyní hrozí maximálně pět let vězení a pokuta v přepočtu téměř šesti milionů korun.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání