Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bizarní pokus o vraždu z brněnských Žabovřesk: Pachatel chtěl řidiče usmrtit elektrickým proudem!

Bizarním způsobem chtěl neznámý pachatel v roce 2006 zabít neznámého řidiče. K autu natáhl kabel vysokého napětí.
Bizarním způsobem chtěl neznámý pachatel v roce 2006 zabít neznámého řidiče. K autu natáhl kabel vysokého napětí.  (Autor: Policie ČR, Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
11. srpna 2023
11:11

Velmi neobvyklý pokus o vraždu se snažili v roce 2006 vyřešit kriminalisté z Brna, případ ale zůstal neobjasněný. Neznámý pachatel se pokusil za pomoci nataženého kabelu a vysokého napětí zabít muže, který nastupoval do zaparkovaného auta. Svou oběť si zřejmě vybral náhodně. V trafostanici se pachatel oholil a ostříhal, policie má i jeho DNA.

Dodnes je případ z 19. srpna roku 2006 z brněnských Žabovřesk neobjasněný. Neznámý pachatel se u Wilsonova lesa vloupal brzy ráno do trafostanice. Uvnitř na spínač vysokého napětí připojil kabel, který poté přes 60 metrů táhl k zaparkovanému autu, které stálo v ulici Jana Nečase.

Když řidič nasedl do auta, pachatel sepnul v trafostanici vytvořený primitivní spínač, který do kola u auta poslal proud vysokého napětí. Z auta se jen zajiskřilo, řidič si toho všiml a rychle z místa odjel. Měl štěstí, že se mu nic nestalo. Po útoku zůstaly stopy po hoření na asfaltu.

Kriminalisté se domnívají, že útok byl veden na náhodného člověka. Pachatel v trafostanici stihl ještě vytrhat elektrické vodiče v rozvodné skříni a pospojoval vícero druhů kabelů. Policejní technici pak při důkladné prohlídce objevili vousy a vlasy společně s holicím strojkem. Pachatel se uvnitř zřejmě stříhal a holil. Pravděpodobně díky tomu získali jeho DNA.

Kromě těchto stop po sobě zanechal děravé ponožky, roztrhaný román Bitva od stalinistického autora Václava Řezáče, golfové míčky a spoustu dalších věcí. 17let starý případ pokusu o vraždu zůstal neobjasněný, policie měla stopu jednoho z možných pachatelů, testy DNA ale neprokázaly, že by právě on byl viníkem.

K případu se s odstupem času vrací i detektivové v policejním kalendáři. Mají i starý popis pachatele, kterému tehdy bylo mezi 20–30 lety, byl 175 centimetrů vysoký s rezavými vlasy. Policisté si myslí, že muž se vloupal i do jiných trafostanic a že se v Jihomoravském kraji zdržoval jen přechodě.

Video  Takhle policisté dopadli šíleného vraha v centru Prahy. 
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání