Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli zakutálenému míči postřelil muž dívku (6) a její rodiče! V minulosti útočil kladivem

Aktualizováno -
20. dubna 2023
22:49
Autor: ČTK - 
20. dubna 2023
22:37

Muž z amerického státu Severní Karolína postřelil šestiletou holčičku a její rodiče poté, co si na jeho dvůr přišly děti pro zakutálený basketbalový míč, uvádí agentura AP s odvoláním na sousedy a rodinu zraněného dítěte. Incident ve městě Gastonia západně od Charlotte se jevil jako další v sérii střeleb z posledních dní, které se staly za původně nevinných okolností.

Policie v okrese Gaston ve středu uvedla, že v souvislosti s úterním případem pátrá po 24letém Robertu Singletarym, jenž z místa činu uprchl. Muž byl už předtím vyšetřován pro podezření, že v prosinci s kladivem zaútočil na jistou ženu, a nyní čelí obviněním mimo jiné ze čtyřnásobného pokusu o vraždu. Mluvčí okresní samosprávy ve čtvrtek uvedl, že Singletary zatím zůstává na útěku.

Podle souseda Jonathana Robertsona začal v úterý střílet, když si na jeho pozemek přišly děti vyzvednout míč, který se jim zakutálel při hraní. Už dříve prý děti několikrát okřikoval, tentokrát šel ale do svého domu a vrátil se se střelnou zbraní. Robertson řekl, že Singletary začal střílet, zatímco se rodiče rychle snažili dostat své děti do bezpečí.

Střelby v USA přibývají

Jedna z kulek lehce zranila na tváři šestiletou Kinsley Whiteovou, jež byla po ošetření rány propuštěna z nemocnice, uvedla její rodina. Matka holčičky také utrpěla lehké zranění, otec Jamie White ovšem po zásahu do zad zůstával podle rodiny ve středu v nemocnici s vážnými problémy.

Agentura AP zprávu přinesla jen několik dní poté, co postarší muž ve státě Missouri střelil do hlavy a do ruky 16letého chlapce, který u něj omylem zazvonil. V New Yorku zase minulý týden přišla o život 20letá žena, jež se s trojicí kamarádů po cestě automobilem na večírek a následném špatném odbočení ocitla na cizí příjezdové cestě, načež obyvatel domu začal střílet.

Krátce nato média informovala o střelbě v Texasu na skupinu dívek, z nichž jedna se omylem pokusila otevřít cizí auto. Její kamarádka skončila v těžkém stavu v nemocnici.

Cyklus strachu a paranoie

Ve Spojených státech jsou střelné zbraně snadno dostupné, podle posledních průzkumů je alespoň jedna ve zhruba 40 procentech domácností. Některé státy mají navíc zákony, které obyvatele opravňují k použití smrtící síly, když se bojí o svůj nebo cizí život.

Podle některých komentátorů pak k incidentům, jaké přinesly poslední dny, přispívá rozdmýchávání strachu ze strany některých médií a politiků. Vnuk 84letého muže obviněného ve zmíněném případu ze státu Missouri médiím řekl, že jeho dědeček byl v poslední době ponořen do „24hodinového zpravodajského cyklu strachu a paranoie“. „Zdá se mi, že ho to v mnoha ohledech opravdu dál radikalizovalo,“ řekl 28letý Klint Ludwig.

Video  Žena na křesťanské škole popravila tři děti a dospělé.  - Twitter
Video se připravuje ...

hackoff ( 20. dubna 2023 23:55 )

toto se stalo par dnu po pripadu, kdy v mediich nas neustale masiruji media, ze stary beloch postrelil mladeho crnocha protoze si spletl dvere. okamzite v titulku byly zmineny rasy obou ucastniku s tim, ze beloch je ten spatny. to znamena pro ne dukaz beloskeho rasismu vuci cernym. toto tam je na dennim poradku, ale jen v opacnym gardu. je 10x vetsi pravdepodobnost, ze cernoch postreli belocha nez opacne. a presto jsme masirovani jen jednostranne negativne vuci belochum. i tato zprava, kterou zprvu media nikde neprezentovala, az kdyz jsem si je nejdriv musel precist na socialnich sitich, tak teprve ted probublala do mainstreamu. to uz se vube c divim. a hle, v titulku ani v textu nikde explicitne zminena rasa ucastniku. okamzite clovek vi, ze agresor byl v tomto pripade cernoch a obeti mala bila holcicka s rodinou. byt to opacne, garantuju vam, ze to je v celostatnich americkych mediich ihned, k obetem uz se zminuji prezident a viceprizidentka a maji pozvani do bileho domu. prokurator okamzite oznacuje tento cin za rasove motivovany, i kdyz v pripade toho postreleneho cerneho kluka n´hned v druhe vete rekne,. ze vlastne ten stary byíly pan nevedel ani na koho strili. tak kde to sakra jsme? kdyz je agresor beloch, trak je to okamzite prezentovano jako rasove motivovany cin a kdyz to je opacne, tak se nedozvite ani barvu pleti ucastniku. me vuzdy stacilo se podivat na fotky ze zadrzeni, ktere jsou povinny nektere staty zverejnovat. tam se to jen hemzi cernyma. a muze si rikat kdo chce co chce, ale amirak ma problem s kriminalitou cernych. a kdo rika opak, tak je obycejny lhar a manipulator.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání