Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drastická nehoda u Malšic: Řidič nepřežil srážku s vlakem!

Při srážce auta s vlakem na Táborsku zahynul řidič automobilu.
Při srážce auta s vlakem na Táborsku zahynul řidič automobilu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB, ČTK - 
26. října 2022
22:11

Při srážce osobního auta s vlakem u Malšic na Táborsku zemřel ve středu večer řidič vozu. Podle policie zřejmě nerespektoval dopravní značení u železničního přejezdu, který není vybaven semafory ani závorami. Nehoda omezila provoz vlaků na trati mezi Bechyní a Táborem, dotkla se hlavně lokálních spojů.

Nehoda se stala kolem 19:30 na přejezdu v traťovém úseku Malšice - Sudoměřice u Bechyně. „Řidič pravděpodobně nerespektoval dopravní značení na nechráněném železničním přejezdu a vjel na něj v době, kdy přijížděla vlaková souprava. Na místě zemřel,“ sdělili policisté.

„V autě cestoval muž středního věku, který zůstal po střetu ve voze zaklíněn a v bezvědomí. K nehodě byly vyslány dvě pozemní posádky a vrtulník LZS. Svědkové nehody muže z vozu vyprostili a poskytovali mu první pomoc, na kterou navázali záchranáři,“ popsala mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Muže se nepodařilo oživit ani záchranářům a mnohočetným poraněním na místě podlehl. Srážka zastavila vlaky. Místo nich byla nasazena náhradní autobusová doprava.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání