Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Syn primátorky na policejní služebně zastřelil kolegu (†29): Vyhne se trestnímu stíhání?!

Autor: rc - 
7. září 2022
06:06

Prešov před pár měsíci šokovala smrt policisty Filipa S. Devětadvacetiletého otce od rodiny zastřelil ze služební zbraně jeho kolega a syn prešovské primátorky Martin T.  Syn političky po činu skončil na psychiatrii. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň podle psychiatrického posudku spáchal čin v nepříčetnosti, a proto ho není možné stíhat. 

K tragédii došlo v březnu letošního roku ve slovenském Prešově. Tehdy se na policejní stanici měli při předávání služby setkat dva policisté Martin T. a Filip S. Došlo však mezi nimi k hádce, která skončila tragicky. Martin vzal služební zbraň a vypálil pět ran.

Filipa, na nějž doma čekala malá dcerka Violka, zasáhly dvě rány. Poté se dal střelec na útěk ve služebním voze. Po pár hodinách se ho podařilo dopadnout. Putoval do cely předběžného zadržení, kde prý ovšem napadl policistu a byl proto převezen na psychiatrii.

Filip si měl na svého kolegu několikrát stěžovat u svého nadřízeného. Kontaktoval údajně zástupce ředitele prešovského oddělení železniční policie s tím, že jeho kolega na tom není psychicky dobře. Žádal jej, aby Martina T. stáhl ze služby. Když se však nadřízený rozhodl jednat, bylo už pozdě.

„Prezident Policejního sboru Štefan Hamran se o případ intenzivně zajímá, ředitel Krajského ředitelství Policejního sboru v Prešově ho informoval o zahájení disciplinárního řízení vůči nadřízenému vzpomínaného policisty. V případě budou přijaté i personální opatření. Ve věci nadále probíhá i trestní jednání, které nebylo doposud ukončené,“ informovala mluvčí policejního prezídia Denisa Bárdyová pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ.

Podle deníku střelec, který je synem prešovské primátorky, prý nebude trestně stíhán. V psychiatrickém posudku údajně stojí, že jednal v nepříčetnosti. Posudek měli vyhotovit dva soudní znalci a právník Martina T. František Kromka deníku potvrdil, že jeho klientovi byla zrušena vazba a byl převezen na psychiatrii v Plešivci. Stíhání však zatím nebylo zastavené. Vyšetřování nadále pokračuje.

Video  Údajnému násilníkovi se ve vězení nelíbí.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 8. září 2022 20:16 )

Vite, ony ty testy se delaji jen pri prijeti k Poliicii.Je to samozrejme zarazejici, zer si zmeny posychickeho stavu nikdo nevsmnul

oltec ( 7. září 2022 07:22 )

nadřízený po zbytek života platit vdově každý měsíc na dítě i na ni a magor ať zůstane po zbytek života na psychiatrri na samotce aby už nemohl nikomu ublížit a jeho mama s platem primátorky zaplatit rodině odškodné aspon 5 milionů musela vedět že má doma magora měla jednat

marcelinka007 ( 7. září 2022 07:14 )

Jak je možné , že psychicky nezpůsobilý a narušený člověk může dělat u policie???Vždyť musí projít psychotesty a mají pravidelné lékařské kontroly!!! Tady něco smrdí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání