Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jiří (24) narazil ve sporťáku do vozu, jeho řidič (†52) uhořel! Mladíkovi hrozí 6 let vězení

Autor: VaB - 
17. srpna 2022
15:10

Až šest let vězení hrozí mladíkovi Jiřímu C. Před dvěma lety se stal účastníkem dopravní nehody. Jeho luxusní sportovní vůz dostal na silnici u Klášterce smyk a srazil se s jiným autem. Jeho řidič po nehodě zůstal v autě zaklíněn a uhořel. Před nehodou údajně Jiří společně s dalšími řidiči závodili.

Případ rozplétá soud v Chomutově. K nehodě došlo v prosinci 2020 za Kláštercem ve směru na Karlovy Vary. Jiří C. (24) se tam tehdy srazil s protijedoucím vozidlem. Při výjezdu z čerpací stanice ale dostal smyk. Jak se to stalo, nevěděl. Jeden ze svědků uvedl, že slyšel kvílení pneumatik. Řidič (†52) druhého vozu pak zůstal po nehodě v autě zaklíněn a uhořel.

Mladík byl navíc v době nehody pod vlivem drog. Už tenkrát přiznal, že se cítí vinen. Společné jízdy se tehdy zúčastnilo pět mužů ve čtyřech vozech, z Prahy měli namířeno na Měděnec do Krušných hor. Soud vyslechl tři z nich, všichni se shodli, že šlo o motoristický výlet, ne o závod. V autě, ve kterém řidič zemřel, byla i žena s chlapcem.

„Rozhodně jsme nezávodili. Jeli jsme normálně. Občas jsme zastavili, koukli po okolí, udělali nějaké fotky. Byla to prostě vyjížďka,“ cituje server Deník.cz jednoho z nich. „Žádný závod. Nepředjížděli jsme se, jeli jsme vyhlídkově. První jel prostě ten, kdo z minulé zastávky první vyjel,“ popisoval další muž.

„Slyšel jsem ránu. Otočil jsem se a viděl auto, které dře o svodidla. Hned jsem tam dojel zpátky, to už byl požár velký. Obíhal jsem okolo, hledal, kde jsou lidi. Pokoušel jsem se toho pána zachránit, vyndat ho, ale nepodařilo se mi to, bohužel,“ uvedl k situaci pár sekund po nehodě jeden z účastníků.

O závodech ale už v minulosti mluvil jeden svědek. „Je pravda, že se tam honili. To poslední auto zařadilo jedničku, vyjíždělo z benzinky, udělalo hodiny a nestačilo se zařadit do svého pruhu. Seshora už jelo auto,“ tvrdí jeden z nich.

Při pokusech o záchranu muže se pak sám popálil. Mladíkovi hrozí až šestiletý trest odnětí svobody za usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Rodině má zaplatit v součtu asi 5 milionů korun.

„Chtěl bych uvést na pravou míru, jak situace proběhla. Nešlo o závod, nepředjížděli jsme se,“ řekl při prvním líčení mladík. Soudkyně mu navrhla zkrácené řízení bez dokazování, pokud uzná vinu, to ale odmítl.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

fesak2 ( 17. srpna 2022 15:59 )

Zdrogovaná smaženice zabila při závodu (prej výlet) nevinného člověka a dostane jen 6 let? A možná i ne. Tomu se říká spravedlnost? Přál bych mu něco podobného co udělal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání