Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zásah policistů v areálu v Českých Budějovicích: Pes Miník dopadl známého recidivistu!

Autor: rc - 
2. srpna 2022
13:16

Známého recidivistu (35) se podařilo dopadnout služebnímu psu Miníkovi, který se svým pánem pomáhal při akci v Českých Budějovicích. Při policejním zásahu v rozsáhlém a nepřehledném areálu vypátral ukryté osoby. Akci zachytila policejní kamera!

Hrdinou policejní akce v Českých Budějovicích se stal policejní pes Miník, který zasahoval s policisty v areálu ve Slévarenské ulici. „Dne 25. července ve večerních hodinách oznámila ostraha jednoho objektu ve Slévárenské ulici  v Českých Budějovicích na linku 158 podezření, že se v budově pravděpodobně nachází nějaký pachatel. Operační důstojník proto kromě psovodů vyslal na místo také policisty z Oddělení hlídkové služby a z Obvodního oddělení Suché Vrbné,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová na stránkách policie

Jelikož byl areál rozlehlý a bylo nutné ho důkladně prohledat, do akce se zapojil právě Miník. „Po krátké době byl pes úspěšný. Hlasitým štěkotem přivolal svého pána k jednomu z kancelářských boxů, který stál v hale. Na výzvu policistů pak z prostoru vystoupil muž a žena. Psovod použil zákonným způsobem donucovací prostředek hrozbu střelnou zbraní a na místo přivolal i ostatní hlídky,“ dodala mluvčí s tím, že policisté následně zjistili, že se jedná o známého recidivistu z Českobudějovicka. Spolu s ním zadrželi jednadvacetiletou ženu z Prachaticka, která nebyla dosud trestána. Oběma hrozí v případě prokázání viny až dva roky ve vězení.

Video  Policejní pes Miník v Českých Budějovicích dopadl známého recidivistu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání