Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama turistů v Chorvatsku: Při plavbě do zátoky Zavratnica je zasáhla bouřka!

Autor: rc - 
28. července 2022
14:08

Dramatickou záchranou skončila vyjížďka na lodi v Chorvatsku. Skupina turistů se vydala prozkoumat krásy zátoky Zavratnica, když je na moři zastihla bouřka. Na pomoc jim proto vyrazili záchranáři, kteří je po několika hodinách dostali do bezpečí.

V úterý po desáté hodině večer na tísňovou linku volali turisté, kteří se dostali do problémů při vyjížďce na lodi. Skupinka vyplula z města Novi Vinodolski. Z lodi si chtěli užít pohled na zátoku Zavratnica. Výlet měli ukončit ve městě Čižiće, kam už ale nedorazili.

Na moři je zastihla bouře a kvůli rozbouřené vodě už nemohli dát pokračovat. Podařilo se jim dostat na břeh, ale nevěděli, kam dál pokračovat, proto se obrátili na záchranáře. Nejdříve se záchranáři snažili dostat k turistům po moři, ale kvůli bouři to nebylo možné. Nakonec do terénů vyslali osm záchranářů se třemi vozidly.

Těm se podařilo přiblížit k turistům a následně k nim pokračovali pěšky. Dostali se k nim po hodině a půl. „Následoval návrat po stejné trase k vozidlům a přeprava osob vozidly na Čižić. Akce skončila ve 3:10 ráno,“ napsali záchranáři na facebooku.

Video  Škoda Kodiaq zapadla na oblázkové pláži v Chorvatsku.  - TikTok
Video se připravuje ...

Tara-Tara ( 29. července 2022 14:18 )

to měli štěs­tí..­..kaž­doroč­ně je víc a víc našinců, co přijedou na dovolenou a jsou skoro mistři světa v řízení jachty, v potápění, prostě machři a pak mají záchranáři co dělat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání