Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří požár v Poldi Kladno: Popálený muž skončil v nemocnici, zranil se i hasič. Škoda je 20 milionů

Autor: ČTK - 
17. července 2022
13:03

Hasiči v noci na sobotu likvidovali požár v bývalém areálu Poldi Kladno, hořelo ve sběrně surovin. Dva lidé se lehce zranili, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř možných. Plameny způsobily škodu za 20 milionů korun, příčinou bylo vznícení prodlužovacího kabelu, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

 

Požár ve výkupně kovového odpadu v ulici Na Valmetce byl nahlášen v pátek před půlnocí. V areálu byl jeden lehce popálený muž, který se zřejmě také nadýchal zplodin. Záchranáři ho po ošetření převezli do kladenské nemocnice. Lehké zranění utrpěl i jeden z hasičů, po ošetření však pokračoval na vlastní žádost v zásahu.

Požár se podle Kerekové rychle šířil, protože areál sběrny byl hodně členitý a bylo v něm uskladněno dost hořlavých materiálů, navíc i několik velkých propanbutanových lahví. Dvě z nich explodovaly, výbuch nikoho nezranil. „Oheň měl stále velkou intenzitu a na hlavním objektu se začala propadat střecha, proto si velitel zásahu vyžádal další posily," uvedla mluvčí.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu dnes před 2:00. Z objektu vynesli propanbutanové lahve, které ochlazovali vodou. Poté začali hledat skrytá ohniska. Nacházeli je hlavně pod zborcenou konstrukcí, část poškozené stavby museli postupně rozebírat. Požár hasiči zcela zlikvidovali před 10:30.

Přímé škody na budově a technickém vybavení předběžně vyčíslili na dvacet milionů korun, uchránit se podařilo majetek za pět milionů. Podle vyšetřovatelů vznikl požár po vznícení prodlužovacího kabelu. „Proč k němu došlo, bude patrné po technické expertize ve spolupráci s odbornou skupinou z Technického ústavu požární ochrany Praha," dodala Kereková.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání