Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vašek a Jitka: Chtěl nás zabít šílený milenec!

29. července 2007
02:00

Neuvěřitelný příběh zhrzené lásky. Exkluzivně pro Nedělní Blesk promluvil muž, kterého kvůli dívce málem přejel jeho sok

Poprvé po dramatické noční honičce, kdy na jeho auto karosou najížděl bývalý milenec jeho přítelkyně, se rozhodl promluvit. Exkluzivně pro Nedělní Blesk Václav Flasch (24) popisuje incident jak z amerického filmu a vysvětluje také jeho důvody. Jak praví klasik - za vším hledej ženu. Vašek unikl smrti jen o vlásek. Nebýt kaskadérského kousku, nejspíš by ve středu v noci zůstal v troskách svého auta. "Všechno se to seběhlo hrozně rychle. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo takhle dopadnout," říká Vašek, jehož přítelkyní je již sedm let sympatická Jitka. Právě ta stojí v pozadí celého příběhu. Před časem se zakoukala do "autobusáka". "Rozhodla se jít pracovat do Prahy a s tím řidičem se dali nějak do řeči... Prožili spolu krátký milostný románek," vypráví Václav Flasch starší. Ultimátum v lásce Když se to podvedený mladík dozvěděl, dal dívce ultimátum: "Buď já, nebo on." Jitka se rozhodla pro Vaška. Což ale odkopnutý milenec neunesl. "Přítelkyně mi volala, že ten šílenec zabije ji i mě. Myslel jsem si, že jen tak vyhrožuje. Pak ale přijel s autobusem až sem do Rudy před bytovky. Byl jsem zrovna u kotelny a on na mě blikal. Potom rozsvítil v autobuse světlo a držel holku za hlavu. Najednou vycouval a odjel," popisuje dramatické okamžiky Vašek. Jenže skutečné drama se odehrálo teprve za chvíli. Horor v autě Václav na nic nečekal a rozjel se za nimi. Měl o svoji dívku obrovský strach. Cestou informoval i jejího otce. Na okraji Nového Strašecí se autobus pokusil předjet. "Nahulil to do mě, nestačil jsem ani přidat, jen jsem se zabořil do sedačky." Když viděl, jak "autobusák" přidává plyn, a slyšel svištět gumy, bylo mu jasné, že musí vylézt. "Jinak by mne karosa narvala do protějšího domu. Jednal jsem instinktivně. Vyskočil jsem bočním okýnkem na střechu a z ní na chodník. Pak už si skoro nic nepamatuju, byl jsem v šoku. Ani nevím, jak jsem se dostal k autobusové zastávce," popisuje dramatické okamžiky s odstupem Václav Flasch. Během skoku, který mu zachránil život, si přivodil zranění levého boku a naštípl si zápěstí. "Teď už je to docela dobrý, ale předtím jsem s tou rukou nemohl ani hejbat, jak to bolelo," hodnotí své zranění. Pořádný šok Po celou dobu honičky byla Jitka v autobusu. Křičela, ale nebylo jí to nic platné. Teprve po zdemolování auta její exmilenec zastavil a z autobusu ji vysadil. "Pořád je z toho ještě v šoku. Hrozně ji sebralo, když si uvědomila, co se nám mohlo stát," vysvětluje mladík. Šok nezažila jen Jitka, ale i Vaškův otec. "Až do středy jsem si myslel, že tohle se může stát jen v americkém filmu," říká. Jitka a Vašek spolu zůstali. Ale...! "Doslechli jsme se, že toho »autobusáka« pustili z vazby. Bojím se, že by se podobný útok mohl opakovat. Máme strach," uzavírá dramatický příběh Vašek. Co hrozí útočníkovi "Autobusák" (32) může být obviněn z trestných činů pokusu ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a neoprávněného užívání cizí věci.


Co se stalo? Dvaatřicetiletý řidič autobusu si vyřizoval osobní spory s Václavem Flaschem z obce Ruda. Krátce před středeční půlnocí najížděl vypůjčeným autobusem do svého soka jedoucího v osobáku. Karosa tlačila auto ulicemi Nového Strašecí zhruba osm set metrů. Napadenému se podařilo z vozu vyskočit. Po pár metrech autobus s vrakem zastavil, odcouval a ujížděl do kladenských garáží. Tam už na hříšníka čekali policisté, kteří ho předali rakovnickým kolegům.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání