Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž chtěl v Jihlavě skočit z mostu: Policisté použili fintu!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: rc - 
5. května 2022
16:42

Hrdinsky se zachovala čtveřice policistů z Jihlavska. Zachránili život muži (39), který chtěl skočit ze železničního mostu! Policistům se podařilo odlákat jeho pozornost a přetáhnout ho přes zábradlí do bezpečí. Za odvahu, kterou prokázali ve službě, byli oceněni.

Drama se odehrálo 13. dubna na železničním mostu v Jihlavě. Krátce před osmnáctou hodinou dostali policisté oznámení, že na mostě stojí muž v zeleném tričku, který se naklání přes most. Na místo vyjely dvě policejní hlídky – policista Jiří Brom a Štěpán Kriegsmann, policistka Barbora Knížová a její kolega Petr Koníř. K muži se rozhodli vyrazit od městského vlakového nádraží, aby se k němu dostali co nejblíže a mohli s ním začít mluvit.

„Muž již stál na zábradlí mostu a dožadoval se, aby se k němu hlídka blíže nepřibližovala, jinak z mostu skočí. Druhá policejní hlídka se proto rozdělila. Policistka zůstala stát pod mostem a snažila s mužem navázat kontakt, aby tím odvrátila pozornost od druhé hlídky. Policisté se snažili opatrně se k muži přiblížit ve snaze přetáhnout ho přes zábradlí,“ uvedla v prohlášení policejní mluvčí Dana Čírtková. Muž stále vyhrožoval, že skočí, a policisté se ho snažili co nejvíce uklidnit.

Zásah měl nakonec dobrý konec. „Jeden z policistů mu nabídl cigaretu. Muž se na okamžik otočil na druhou hlídku a pprap. Petr Koníř toho využil, muže uchopil za trup a za pomoci kolegů ho přetáhl přes zábradlí na koleje,“ dodala mluvčí. Muž skončil v nemocnici a policisté si ve středu 4. května převzali ocenění za svou statečnost, kterou jim udělil krajský policejní ředitel.

VIDEO: Zloděj v podchodu obral opilce o mobil, daleko neutekl

Video  Zloděj v podchodu obral opilce o mobil, daleko neutekl.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání