Zatímco silně opilý muž (38) se musel posadit na schody, kapsář se rozhodl, že vyzkouší štěstí. Do opilce chvíli něco hučel, pak ho přiměl, aby se zvedl a popošel s ním dál.

„Tohoto momentu využil a pohotově sebral telefon, který do té doby ležel na schodech. Nepočítal však s tím, že jeho počínání zabírají kamery,“ uvedla mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Noční spoj už nestihl

Když opilého muže zloděj po chvilce opustil, zamířil si to rovnou do noční linky autobusu. Odcestovat už ale nestihl. Dostihla ho totiž hlídka městské policie, kterou nasměroval operátor od kamer.

Video
Video se připravuje ...

Zloděj v podchodu obral opilce o mobil, daleko neutekl Městská policie Brno

Hlídka podezřelého vyzvala, aby z autobusu vystoupil a vyskládal veškerý obsah z kapes. Mezi jeho věcmi byl právě onen mobilní telefon. Muž strážníky ubezpečoval, že ho koupil od kamaráda,“ dodala mluvčí.

Jiná hlídka mezitím probrala okradeného Brňana. I když kvůli přemíře alkoholu nedokázal zřetelně mluvit, neustále si prohledával kapsy jako by něco hledal. Po chvíli gesty naznačil, že postrádá telefon. Krádeží „v přímém přenose“ se tak budou zabývat republikoví policisté.

Fotogalerie
6 fotografií