Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Ubytovnu ve Velence zachvátily plameny: Škoda se vyšplhala na 3,5 milionu!

Autor: ČTK - 
1. dubna 2022
14:52

Hasiči v noci na pátek zasahovali u požáru hospody ve Velence na Nymbursku, která nyní sloužila jako ubytovna. Před vypuknutím požáru bylo uvnitř 15 lidí, kteří se stihli dostat včas ven a nikdo nebyl zraněn. Požár způsobil podle předběžných údajů škodu za 3,5 milionu korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují, informovala mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová.

Požár nahlášený kolem 2:20 ráno likvidovaly čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Oheň byl podle Zemanové rozsáhlý, protože budova měla tři na sebe navazující části.

"Jednotky osmi vodními proudy nejen likvidovaly plamenné hoření, ale chránily i nezasaženou část budovy a přilehlé domy a zaparkovaná vozidla. Zásah byl rozdělen na dva požární úseky, kdy hasiči v dýchací technice nasadili i jeden proud z výškové techniky. Ve 3:12 hodin byl požár pod kontrolou, nehrozilo jeho další rozšíření a operačnímu středisku byla nahlášena lokalizace," uvedla mluvčí.

Hasiči požár uhasili kolem 6:45, na místě ještě dopoledne zůstali dobrovolní hasiči z Velenky. Kontrolovali, zda se neobjeví ohniska požáru z propadlé střechy.

VIDEO: Požár balíků ve Větřní napáchal škodu několika milionů

Video  Požár balíků ve Větřní napáchal škodu několika milionů  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání