Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Rok od tragické smrti Petra Kellnera (†56): Jediný přeživší pádu vrtulníku Horváth zveřejnil podivný obrázek

Autor: jel - 
29. března 2022
05:00

V neděli uplynul rok od tragické nehody vrtulníku na Aljašce, která si vyžádala pět mrtvých. Jedním z nich byl i Petr Kellner (†56), nejbohatší Čech, vlivný podnikatel a většinový vlastník holdingové společnosti PPF Group. Jemu a třem jeho kamarádům se stal osudný adrenalinový sport heliskiing. Společně s nimi zemřel i pilot helikoptéry Zachary Russell (†33). Jediným přeživším nehody je český snowboardista David Horváth (49). Ten nyní na instagramu sdílel podivný vzpomínkový obrázek. Vzpomínku zemřelým věnovali i další přátelé.

V sobotu 27. března 2021 se vydala skupina přátel na Aljašce na takzvaný heliskiing. Jde o adrenalinový sport, při němž se sjíždějí nepřístupné vrcholky hor, na které vás vyveze vrtulník. Jenže před rokem došlo k velké tragédii. Helikoptéra, v níž byli kromě pilota, Kellnera a Horvátha také dva průvodci Gregory Harms (†52) a Sean McManamy (†38) a trenér původem z Francie Benjamin Larochaix (†50), nečekaně havarovala.

Podle vyšetřovatelů stroj vystoupal až k místu, kde měli adrenalinoví nadšenci vyskočit, pak se ale dostal do potíží. Vrtulník nad vrcholem hřebenu nezvykle dlouho manévroval. Tři minuty poté došlo k obrovské tragédii. Za dosud nejasných okolností helikoptéra narazila do terénu pod hranou hřebene a nekontrolovaně spadla ze svahu dolů. 

„Před rokem se náš svět navždy změnil. Přišli jsme o nejlepší kamarády, otce, manžele a syny,“ napsal jeden z přátel na sociální síti Instagram. V textu dále vzpomínal na to, že všichni zesnulí milovali hory a užívali si život plnými doušky. „Tihle chlapi žili ve velkém a za svůj předčasně zkrácený život toho stihli mnoho. Legendy neumírají, dnes uctíme památku pěti úžasných lidí,“ doplnil kamarád a připojil k příspěvku fotografie Seana a Grega.

Nezvyklý obrázek na svém instagramu zveřejnil jediný přeživší strašné nehody David Horváth.

Na strašlivou tragédii na svém profilu vzpomněl i jediný přeživší David Horváth. Ten sdílel nezvyklý obrázek, na němž lyžař a snowboardista vezou nákupní košík, ve kterém jsou hory. V pozadí je vidět vrtulník a obrázek je opatřen nápisem „Nakupování na Aljašce“. K příspěvku Horváth uvedl: „Celý svět se zbláznil, ztratit přátele je vždy strašné. Jeden rok, PBGS (Petr, Benjamin, Gregory, Sean; pozn. red.) odpočívejte v pokoji, chybíte mi.“

Na jeho text zareagovala i vdova po Larochaixovi. „Opravdu miluji, že na ně myslíme,“ napsala.

Video  Jak zemřel Petr Kellner? I po roce jsou příčiny zřícení vrtulníku nejasné  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání