Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maxík se zasekl v otočných dveřích!: Zachránili ho až hasiči s lubrikantem!

Autor: pma - 
8. února 2022
19:31

Opavští hasiči vyjížděli v úterý odpoledne ke kurióznímu případu. Hendikepovaná paní se v doprovodu svého pejska Maxe vydala do obchodního domu v centru města. Mazlíček se ale zasekl v otočných dveřích u vstupu do obchoďáku. Vyprostit  se ho podařilo až přivolaným hasičům.

Bílý chlupáč jménem Max se v úterý vypravil spolu se svou paničkou do nákupního centra v Opavě. Pejsek se ale zasekl ve dveřích obchodního domu. Hendikepovaná žena, která je Maxíkovou majitelkou, se pokoušela uvízlého miláčka vyprostit, ale nedařilo se jí to. Pokus o záchranu  nevyšel ani kolemjdoucím, kteří si nářku paničky a pejska všimli.

Pomáhali i údržbáři

„Při příjezdu jednotky na místo zásahu už údržbáři připravili podmínky pro záchranu Maxe uvolněním několika částí otáčecího mechanismu,“ popsal případ mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Nejprve museli přivolaní hasiči ořezat za pomocí ostrých nožů chlupaté těsnění u jednoho z křídel otáčecích dveří se skleněnou výplní. V tom byl zaklíněn nešťastný Maxík.

Bez krému by to nešlo

Na pomoc si hasiči museli vypůjčit od údržbářů i lubrikační gel. „Krémem bylo potřeba promazat potrubí, aby pejsek mohl bezbolestně klouzat nahoru po kovovém dveřním zařízení. Hasiči jej pomalu vyzvedli až nad hlavu, a vysunuli ho tak ze sevření dveří,“ dodal k záchraně Maxíka mluvčí. Zhruba po deseti minutách byl vězněný chlupáč zpět v bezpečí u své paničky.

Pejsek Maxík se zasekl v otáčecích dveřích v Opavě. Zachránili ho až hasiči za pomoci lubrikantu! Pejsek Maxík se zasekl v otáčecích dveřích v Opavě. Zachránili ho až hasiči za pomoci lubrikantu! | HZS ČR - Moravskoslezský kraj

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání