Nehoda se stala po sedmé ráno mezi Horšovským Týnem a odbočkou na Lazce. Řidička (48) volkswagenu, jedoucí ve směru od Domažlic, přejela částečně do protisměru. Proti ní se vté chvíli blížil řidič (73) v octavii, auta se bočně srazila.

Náraz oba vozy poslal dál do protisměru. „Řidička se v důsledku toho čelně střetla s nákladním automobilem Volkswagen Transporter, octavia se čelně střetla s osobním vozem Volkswagen, kde seděl za volantem řidič (43),“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při karambolu se zranilo celkem sedm lidí, hasiči museli některé z nich vyprostit. Záchranky poté odvezli zraněné do nemocnice. „Transportovali jsme pozemní cestou tři pacienty, dva muže (26 a 73) a ženu (43) na emergency plzeňské fakultní nemocnice se středně těžkým zraněním,“ uvedl za záchranáře Vítězslav Sladký. Další čtyři zraněné ošetřili v Domažlické nemocnici.

Policisté dali všem řidičům dýchnout. Tři alkohol před jízdou nepili, řidič transporteru (51) nadýchal 0,8 promile. Celková škoda na všech vozidlech se vyšplhala na 890 tisíc korun. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody uzavřená, policie odkláněla dopravu. Po deváté hodině dopoledne se podařilo provoz obnovit.

Podle dopravního zpravodajství Ředitelství silnic a dálnic jsou dnes na Domažlicku všechny silnice sjízdné bez omezení, vozovky jsou převážně vlhké, místy se mohou vyskytovat mlhy.

Fotogalerie
8 fotografií