Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Začaly prázdniny: Stále jezdíme jako šílenci!

Autor: ČTK - 
7. července 2007
02:00

Mrtvých na silnicích přibývá. Za poslední týden zahynuly v Česku přes dvě desítky lidí. Jedna tragická nehoda stíhá druhou

Smrtící peklo! Tak by se dala nazvat situace na českých silnicích. Jedna tragédie doslova stíhá druhou. Jen za poslední týden zahynulo při dopravních nehodách 22 lidí! "Je to katastrofa. Už první prázdninový víkend byl co se týče tragických havárií čtyřikrát horší než loni," tvrdí policisté. V úterý zůstalo na silnicích celkem šest mrtvých. Tři mladí lidé ve věku od 16 do 18 let. Zřejmě dvě dívky a jeden chlapec uhořeli v autě při nehodě v Zásadě na Jablonecku. Na silnici mezi Slaným a Louny, která je považována za jednu z nejnebezpečnějších ve Středočeském kraji, zahynul ve středu ráno řidič (66) mazdy. "Z neznámých příčin se srazil se Škodou Octavia. Řidič (28) škodovky skončil v nemocnici," řekla Jana Šteinerová z kladenské policie. Další tragická nehoda se stala také v Paze, kde se na křižovatce ulic Lipská a Do Horoměřic čelně střetly dva náklaďáky. Z kabiny jednoho vozu byl vyproštěn řidič a předán záchranné službě. Řidič (59) osobního auta zemřel také při dopravní nehodě ve Vartě na Písecku. V zatáčce dostal smyk a levou stranou vozu narazil do stromu. Dva lidé nepřežili nehodu dvou osobních aut a nákladního vozu, která se stala na Mělnicku. Zde zahynula také žena, se kterou byl v autě dvouletý chlapec. Ten vyvázl s lehkým zraněním. A co na to policie? "Šoféři jsou nepoučitelní. Příčiny tragédií jsou stále stejné - nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a alkohol za volantem," trvají na svém policisté.


Smyk zaplatil životem, chodec zemřel na dálnici Hazard se životem a neopatrnost! To byly příčiny také dvou včerejších tragických nočních nehod na českých dálnicích! Hodinu po půlnoci na dálnici mezi Plzní a Rozvadovem zemřel sedmadvacetiletý řidič a dvě hodiny nato chodec na dálnici D2 u Podivína na Břeclavsku. Smyk ve vysoké rychlosti na 120. kilometru zabil řidiče osobního vozu! Přehlédl v dešti osvětlený náklaďák, jehož řidič zastavil, aby pomohl účastníkům dopravní nehody. Osobní vůz narazil do nákladního auta a řidič v jeho troskách zemřel. K další tragédii došlo na dálnici D2 na Břeclavsku. Tři hodiny po půlnoci zde auto srazilo muže, který zřejmě přebíhal dálnici. Policii přivolal řidič vozu, který chodce srazil.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání