Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Řidič na Šumpersku přejel mladíkovi (17) nohu a ujel: Policie pátrá po specifickém vozidle

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jel - 
26. listopadu 2021
15:21

V pondělí v 15:15 mělo dojít mezi obcemi Jindřichov a částí obce Pusté Žibřidovice k dopravní nehodě. Do sedmnáctiletého mladíka, který šel u kraje silnice, narazil vůz značky Lancia. Ten mu následně přejel přes nohu a ujel. Teenager i přes bolesti došel domů. Policie pátrá po řidiči a prosí o pomoc veřejnost.

Chlapec šel po pravém okraji silnice směrem na Pusté Žibřidovice, měl sluchátka a poslouchal hudbu. Zřejmě kvůli tomu podle policejní mluvčí Marie Šafářové neslyšel přijíždějící auto. To do něj neprve vrazilo a pak mu přejelo přes nárt nohy. 

„Mladík i přes značné bolesti došel domů, kde vše sdělil matce. Ta nehodu oznámila na linku 158 a syna odvezla na ošetření do nemocnice,“ sdělila mluvčí. Teenager policii řekl, že se jednalo o starší zlatý nebo pískově žlutý vůz značky Lancia. Na zadních dveřích měl tmavá skla. 

Uvnitř vozu byly podle sraženého tři osoby. „K popisu řidiče uvedl, že se jednalo o muže ve věku asi 50 – 60 let s šedivými vlasy a šedivým plnovousem. Na předním sedadle vedle řidiče měla sedět žena ve věku 50 – 60 let s hnědými delšími vlasy a na jednom ze zadních sedadel další dospělá osoba,“ uvedla Šafářová s tím, že poslední zmíněnou osobu však kvůli tmavým sklům nedokázal blíže popsat.

Policie nyní zjišťuje příčinu, okolnosti a míru zavinění. Zároveň žádá veřejnost, aby případné informace o vozidlu anebo řidiči nahlásili na linku 158. Obrací se také na samotného řidiče a jeho spolucestující, aby se policii ohlásili.

Video  Dívku (15) v České Lípě na přechodu srazila Škoda Felicia. Policie pátrá po jejím řidiči, který od místa nehody ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání