Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž ve Dvoře Králové přepadl mladíka (19): V ruce držel nůž, sebral mu mobil a peněženku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
9. listopadu 2021
11:45

S nožem v ruce přepadl nebezpečný muž (26) o sedm let mladšího chlapce. Ukradl mu mobil a peněženku s doklady, při přepadení ho ještě zranil. Policie ho ale brzy dopadla a obvinila z loupeže. 

Policie obvinila šestadvacetiletého muže z loupeže a nebezpečného vyhrožování. V sobotu ráno v centru Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku přepadl a nožem zranil devatenáctiletého mladíka a připravil ho o mobil, peněženku s platební kartou a doklady. Napadený utrpěl zranění, které si vyžádalo hospitalizaci.

Policie dopadla násilníka krátce po činu. Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že přibližně půl hodiny před loupeží na náměstí Republiky vyhrožoval pobodáním patnáctiletému chlapci, jenž se zastal ženy, na kterou obviněný muž křičel a vulgárně jí nadával. „Až když přiběhli další muži na pomoc, zanechal svého jednání,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Při zadržení mu policisté navíc předali od soudu výzvu k nastoupení do vězení, kde si má odpykat 14 měsíců za majetkovou trestnou činnost. Obviněnému muži hrozí až deset let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání