Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Výbuch plynu v paneláku zabil nejméně dva lidi: Malá Alisa (5) v troskách jako zázrakem přežila

Autor: ČTK, jel - 
8. září 2021
14:57

Ve městě Noginsk poblíž Moskvy došlo ve středu ráno k velkému neštěstí. Po výbuchu plynu tam zahynuli nejméně dva lidé, dalších pět utrpělo zranění. Hrůzu jako zázrakem přežila malá pětiletá Alisa. Našli ji uprostřed trosek zničeného domu.

Podle agentury TASS o tom informovala mluvčí vyšetřovacího výboru Moskevské oblasti Anna Těrtičnaja. Podle oblastní správy ministerstva pro mimořádné události je ale zraněných devět.

Plyn se vznítil v jednom z bytů na třetím poschodí, v němž žila rodina s několika dětmi. Exploze poškodila tři desítky bytů, z nichž osm je zničených zcela. Část vnější zdi a podlah se zhroutila, sdělil agentuře nejmenovaný činitel záchranných služeb. Dodal, že evakuováno bylo pět desítek obyvatel.

Záchranáři ale ještě stále prohledávají trosky, jestli pod nimi nejsou další lidé. Podle ruské Ren TV utrpěli zranění dvě ženy ve věku kolem 40 let, jeden třiašedesátiletý muž a dvě malé děti. Zřejmě sestry Anželika (10) a Alisa (5). 

Na internetu se objevila také fotografie maličké Alisy, jak sedí vysoko nad zemí v troskách, které výbuch způsobil. Na místě jsou stále záchranáři a prohledávají trosky, podle Ren TV příbuzní stále ještě pohřešují 15 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání