Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za výbuchem dodávky v Přerově stojí známý recidivista? Policisté mají podezřelého!

Aktualizováno -
2. září 2021
14:11
Autor: ČTK - 
2. září 2021
11:13

Z výbuchu nástražného systému na autě v Přerově je podezřelý osmatřicetiletý muž, jde o recidivistu trestaného v minulosti za majetkovou i násilnou činnost. Muže obviněného mimo jiné z obecné ho ohrožení dnes poslal soud do vazby, sdělila mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Policisté muže zadrželi v Přerově nedlouho po útoku. Motiv policie nesdělila. Při dopadení pachatele kriminalisté odkryli i jeho další trestnou činnost, které se dopustil před pondělním útokem. Při výbuchu nebyl nikdo zraněn.

Podle Radovana Vojty policisté muže obvinili z pěti trestných činů. Policie ve čtvrtek  upřesnila, že podezřelého zadržela v pondělí večer, s odstupem několika desítek minut od incidentu."Jde o osmatřicetiletého muže, který byl v minulosti trestán pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování. Není předpoklad, že by šlo o nějakou mstu mezi podnikateli nebo něco takového, případ ale i nadále vyšetřujeme," uvedl Vojta. Na dotaz ČTK upřesnil, že úzký vztah k majiteli vozu podezřelý neměl.

Policie při zadržení pachatele zjistila, že se zřejmě dopouštěl na území Přerova i další trestné činnosti. Muž byl proto obviněn z pěti trestných činů. Kvůli výbuchu nástražného systému z obecného ohrožení, za který mu hrozí sazba tří až osmi let, obviněn je také z porušování domovní svobody, dvakrát z poškozování cizí věci a z neoprávněného užívání cizí věci. Poškodit měl dohromady desítku lidí.

Vojta uvedl, že policie zajistila i krátkodobou ochranu lidí, která se však netýkala samotného případu výbuchu. "Poškozené osoby nemají k sobě vztah, není zaznamenána žádná spojitost mezi majitelem auta a dalšími poškozenými. Podezřelá osoba byla policii známa z jiné trestné činnosti," doplnil náměstek.

Policie podala prostřednictvím žalobce návrh na vazbu, soudkyně dnes návrhu vyhověla. "Hlavním vazebním důvodem je zabránění dokonání další trestné činnosti, druhým je délka trestu," doplnil Vojta

Auto vybuchlo v pondělí v 19:40. Patří majiteli přerovského sportovního obchodu, firemní polepy na něj nechal umístit ve čtvrtek minulý týden. Výbuch ho šokoval, v rozhovoru pro ČTK řekl, že si důvod nedokáže vysvětlit.

V blízkosti exploze je dětský domov, podle jeho ředitele Luďka Doležela jedna ze střepin narazila na parapet a rozbila květináč, jiné materiální škody nezaznamenal. Obyvatele domu výbuch vyděsil, řekl ČTK ředitel domova Luděk Doležel.

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání