Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na Benešovsku hořel rodinný dům: Před plameny hasiči zachránili psa

Autor: jel - 
2. září 2021
10:27

Ve středu večer vyjížděly čtyři jednotky hasičů k požáru rodinného domu v Kovářovicích na Benešovsku. Uvnitř hořícího domu hasiči nalezli psa, naštěstí neutrpěl žádná zranění. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun.

Požár byl nahlášen po páté hodině odpolední a k rodinnému domu vyjeli hasiči z Benešova a tři dobrovolné jednotky hasičů. „Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že požár zasáhl střechu a podkroví rodinného domu. Hasiči nasadili k likvidaci čtyři vodní proudy a na místním rybníce zřídili čerpací stanoviště k zajištění plynulé dodávky hasební vody,“ uvedla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Ta dodala, že během zásahu se v domě našel pes. Naštěstí byl v pořádku, a tak ho hasiči předali majiteli. Celá akce probíhala v maskách, a proto si musel velitel zásahu vyžádat protiplynový vůz z Kutné Hory, který disponuje zásobou náhradních lahví. 

„Krátce před sedmou hodinou se podařilo dostat požár pod kontrolu a byla nahlášena lokalizace. Následně bylo zapotřebí rozebrat střešní krytinu, vyhledat a dohasit skrytá ohniska,“ dodala mluvčí s tím, že k úplné likvidaci požáru došlo kolem osmé hodiny a dobrovolní hasiči z obce Pyšely drželi do čtvrtečního rána dohled nad místem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání