Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Khatera poznala zlobu Tálibánu na vlastní kůži: Vydloubli jí oči a postřelili ji, když byla těhotná

Autor: rix - 
18. srpna 2021
19:40

Chování Tálibánu vůči ženám je stále horší a horší. Na vlastní kůži to pocítila i Khatera. Když šla nebohá matka z práce domů, napadli ji radikálové. Nejenže ženě vydloubli oči, ale také ji několikrát postřelili. Afghánka se obává o osud dalších žen po přebrání moci v Kábulu. Podle ní bojovníci Tálibánu nepovažují ženy za lidské bytosti.

Nebohá třiatřicetiletá Khatera se svěřila, že jí při útoku členové hnutí Tálibán vydloubli obě oči. Tehdy byla ve druhém měsíci těhotenství. Útok měl být podle ní zorganizován ze strany jejího otce - bojovníka Tálibánu.

„Měla jsem štěstí, že jsem přežila,“ uvedla žena podle deníku Mirror. Khatera byla zrovna na cestě z práce domů, když ji obklopili tři bojovníci Tálibánu. Jakmile zkontrolovali její průkaz, spustili palbu. Zasáhnout do horní části těla ji měli celkem osmkrát.

Podle Khatery jsou některá těla mrtvých žen dána na pospas psům, aby se nakrmili. „Člověk musí žít v Afghánistánu, aby si uvědomil, jaké peklo postihlo tamní ženy, děti a menšiny,“ uvedla žena z bezpečí v Dillí.

Afghánka tvrdí, že jsou ženy pro Tálibán jen kusem masa, který mohou bít. Nepovažují je za lidské bytosti. Khatera žije nyní v indickém Dillí se svým dítětem a manželem. Dělá si starosti o ženy v Afghánistánu. Dobrou budoucnost pod nadvládou radikálů jim nevěstí. „Nejen že ženy zabíjí, ale nutí zvířata, aby se živila jejich těly,“ popsala hrůzné praktiky.

Tálibán mezitím oznámil, že bude k ženám vstřícný, ale pouze ve vztahu k právu šaría. Nicméně také naznačil, že chce ženám zakázat pracovat a nařídit, aby je všude doprovázel muž. „Ženy kdysi plnily univerzity. Byl to krásný pohled na ty dívky, které chodily do škol. Všechno je to za týden pryč,“ vysvětlila Khatera.

Video  Mrazivé záběry z Afghánistánu: Zoufalý útěk na podvozku letadla  - Twitter
Video se připravuje ...

XLADI ( 20. srpna 2021 12:15 )

Okupanti měli vycvičit ženy místo mužů. Proto těm primitivům by byli daleko efektivnější. Protože jinak jsou jak říká jen kus bezcenného masa. Mají motivaci ty primitivy nepustit k moci.

ANOrozkradanidotaci ( 18. srpna 2021 21:27 )

Uprchlíci se v hostitelských zemích nejprve aklimatizují, ovšem islám v nich zůstane. Po pár letech se někteří z nich "radikalizují" a vyrazí zabíjet.
To už jste zapoměli?

hejpockej ( 18. srpna 2021 21:21 )

chteji prava pro zeny, pak se dostanou do Evropy, kde prava maji, ale oni si presto zvoli dobrovolne nosit hijab a modlit se k Allahovi, a nadale zijou dle tradic odkud prisli. K cemu tohle je, nechapu.

hejpockej ( 18. srpna 2021 21:16 )

take je zvlastni, ze vsichni ty uprchlice z Afganistanu, kterym se nelibi postaveni zeny v Muslimske kulture, tak do Ceska prileteli zahalene, a nadale vyznavaji svoji kulturu a viru, ackoliv ji zaroven kritizujou a delaji ze sebe chudinky. Uz v letadle si mohli ty zeny hijab odlozit, v Cesku nejsou povinne. Proc po Evrope chodi zeny v hijabu, a odmitaji se prizpusobit a uzivat si prav Evropskych zen?

hejpockej ( 18. srpna 2021 20:59 )

smutne, odsuzuju to, ale mam pocit, ze to neni nase vina. Nevim jak bychom mohli ovlivnit jejich kulturu, a donutit je aby se chovali civilizovane a dustojne k zenam. Nasilim, okupaci, nebo uplacenim tezko muzeme jejich spolecnost zmenit, to musi chtit oni sami. A prestehovat cely Afganistan do Ceska take asi neni moudre reseni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání