Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nehodu kamionu a dodávky u Lipníku zavinila zřejmě včela: Zahynul při ní řidič (†75)

Aktualizováno -
28. července 2021
12:40
Autor: ČTK, VaB - 
28. července 2021
11:22

Zřejmě vosa nebo včela hrála roli v tragické nehodě u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku, při které v úterý zemřel pětasedmdesátiletý řidič dodávky. Narazil do odstaveného kamionu na nájezdu na dálnici D1, jehož řidič zastavil podle své výpovědi právě kvůli dotěrnému hmyzu.

Informaci o okolnostech nehody ve středu upřesnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. Nehoda se stala odpoledne, komunikace byla bezmála tři hodiny uzavřena. Případ policie vyšetřuje pro podezření z usmrcení z nedbalosti, u zemřelého byla nařízena soudní pitva.

„Podle dosud zjištěných okolností jel řidič ve středních letech s nákladním vozidlem Volvo po silnici I/35 ve směru od Lipníka nad Bečvou na nájezd na D1. Na rovném úseku této komunikace pod dálničním mostem zastavil a zapnul výstražná světla z toho důvodu, že mu do kabiny vletěla včela nebo vosa a chtěl ji vyhnat oknem u spolujezdce,“ uvedla policejní mluvčí.

Do stojícího kamionu však vzápětí z dosud nezjištěných důvodů narazil pětasedmdesátiletý řidič dodávkového vozidla, který jel stejným směrem. „Řidič dodávky na místě podlehl způsobeným zraněním. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 600.000 korun,“ doplnila mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání