Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rumunský kryptobaron (†41) je po smrti: 43 miliard korun na jeho účtu nejspíš zmizelo v nenávratnu!

O život přišel miliardář na pláži Hermosa známé silnými vlnami
 (Autor: Reprofoto YouTube)
Autor: štt - 
3. července 2021
12:20

Známý kryptobaron rumunského původu, Mircea Popescu (†41) náhle zemřel. Jeho odchod hýbe světem bitcoinu. Popescu totiž údajně vlastnil největší množství této virtuální měny na světě, její hodnota činila neskutečných 43 miliard korun! Přesto teď možná přijdou vniveč.

Mircea Popescu byl jedním z prvních uživatelů dnes již světoznámé kryptoměny Bitcoin. Kvůli svým „plodným“ příspěvkům na blogu byl několikrát obviněn z rasismu a sexismu. Nyní po něm zbylo nedozírné bohatství, ale i spousta otázek nejen pro jeho rodinu, ale i pro celou internetovou komunitu.

V té si vydobyl jméno i díky svým svérázným komentářům. Na adresu Bitcoinu například napsal: „Může zabít všechna vaše přátelství i rodinné vazby. Nakálí vám do drinku a znásilní domácí mazlíčky.“ Po nedávném úmrtí šéfredaktor Bitcoin magazine, Peter Rizzo, na svém twitteru Popescua označil za „hlavního filosofa Bitcoinu“.

Popescu, který se podle webu Teletica utopil u pobřeží Kostariky, totiž příbuzným nezanechal přístupové údaje ke svým účtům. A jelikož pravidla pro bitcoinové účty se v případě smrti neřídí stejnými nařízeními jako běžná osobní bankovní konta, jejichž obsah je součástí dědictví, rodině tak dost možná zůstanou oči pro pláč… a prázdné kapsy.

a-z- ( 3. července 2021 17:19 )

Že by vakcínka?

bullshit ( 3. července 2021 16:59 )

Pokud tedy není přístupový kód tak se bitcoiny neuvolní do oběhu? Pokud by zemřelo více takovýchto baronů měna by zmizela nebo by zbytek vyletěl do výšin? Je jich omezené množství na trhu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání