Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další rána pro Terezu: Navštívil ji velvyslanec, ale zklamal ji právník!

Autor: ran - 
30. června 2021
05:27

Češce Tereze H. (25) v Pákistánu opět posunuli datum odvolacího soudu. Tentokrát je důvodem fakt, že její nový hvězdný právník nemohl být přítomný na slyšení, protože měl jiný naléhavý případ.  

Tereza si ve vězení v Láhauru sice odpykává už čtvrtý rok, stále se ale těší, že se na ni usměje štěstí a její trudný pobyt za mřížemi v Pákistánu konečně skončí. 

Pomoci jí k tomu má, alespoň podle jejího přání, odvolací soud. Po mnohém otálení se měl konat 29. června, nyní ale opět došlo k odkladu. Tereza doufá, že ji dostane na svobodu její staronový právník Sajf ul-Malúk. U očekávaného odvolacího soudu by se měly znovu přezkoumávat důkazy a původní zápis obvinění, protože se v nich údajně našly nesrovnalosti.

Hvězdný advokát Malúk, považovaný ve své vlasti za právnickou extratřídu, má zřejmě tolik práce, že nestíhá. To byl ostatně důvod, proč s ním Tereza už jednou přestala spolupracovat a raději si našla právníka, který se jí mohl věnovat více...

Malúk měl nicméně Terezu opět zastupovat před soudem předposlední červnový den, což se ale nestalo. Z 29. června bylo jednání odloženo až na 14. července.

Tereze, kterou v roce 2018 přistihli na pákistánském letišti s devíti kilogramy heroinu v kufru, nejspíš pomáhá ještě další veličina. Podle místního zdroje Blesku se s ní ve vězení totiž měl sejít velvyslanec České republiky v Pákistánu.

Šéf českého zastupitelského úřadu podle pákistánského novináře Alího Aršáda s Terezou probíral její problémy a naděje, které vkládá do odvolacího soudu. „Velvyslanec se zadrženou Češkou probral varianty dalšího možného vývoje a postupu,“ potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Eva Davidová.

Pracovníci české ambasády v Pákistánu včetně konzula i velvyslance jsou s Terezou v kontaktu dlouhodobě a poskytují jí konzulární pomoc.

Ať ale už Tereza u soudu dopadne jakkoli, svítá jí naděje, že by se mohla na svobodu dostat do dvou let. Tvrdí to alespoň jeden z jejích bývalých právníků, který si myslí, že ji z vězení předčasně propustí už proto, že se jedná o ženu.

Pohybovenadany ( 1. července 2021 00:42 )

Ještě se něco k prodeji najde . Hlavně že bude mit sochu !

Pohybovenadany ( 1. července 2021 00:37 )

Když by řekla, že se Hodoninem prohnalo tornádo , tak by ji pustili .

Uživatel_5412366 ( 30. června 2021 18:38 )

Ať táhne někam do.........

zamlzena ( 30. června 2021 15:02 )

Ujišťuji, že se takové péče každému nedostane.. Byla jedna matka , která se chtěla vrátit s ročním synem domů, a neměla na leteckou dopravu peníze. Chtěla na cestu půjčit, ale odkázali ji na bus do sousedního státu, kde si měla žádat o pomoc a cestovat dále. To by\ asi dítě nepřežilo, takže se vrátila tam, odkud utekla a trvalo měsíce než nepříznivou situaci sama nějak vyřešila.

vinke ( 30. června 2021 12:50 )

V běžné řeči znamenají ty "varianty dalšího možného vývoje a postupu" to, že asi probírali, za koho ji vyměmíme, nebo kolik milionů nás bude stát její převoz do ČR. Mezi Českou republikou a Pákistánem není podepsaná smlouva o předávání k výkonu trestu. ČR s Pákistánem o této dohodě jedná, nechalo se už dávno slyšet MZV .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání