Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Na Příbramsku několik hodin hořela výrobní hala: Hasiči evakuovali desítky lidí, škoda je v milionech

Aktualizováno -
23. června 2021
14:00
Autor: ČTK, rc - 
22. června 2021
22:34

Požár výrobní haly v Dlouhé Lhotě na Příbramsku způsobil v noci z úterý na středu škodu 20 milionů korun, příčina se vyšetřuje. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, řekla mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová. 

Příčinu vzniku požáru zatím neupřesnila. Podle statistik požárů za úterý na webu hasičů způsobila požár haly na výrobu tvrzeného skla zřejmě nedbalost při svařování izolace. Z přilehlého zámeckého hotelu se podle hasičů evakuovalo skoro 40 lidí.

Požár velkého rozsahu byl oznámen v úterý po 20:00, kromě haly hořela i část administrativní budovy. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo 17 jednotek. Podle Zemanové hořel členitý a rozsáhlý objekt, který byl konstrukčně spojený se zdejším zámkem, který slouží jako hotel. Z něj bylo převážně samovolně evakuováno 32 hostů a šest zaměstnanců.

Hasiči museli ochlazovat velkou propanbutanovou nádrž v hale a čerpací stanoviště nafty, kde bylo asi 300 litrů paliva. Po dvou hodinách se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. Ve středu ráno byli ještě na místě a dohlíželi na požářiště. Závěrečnou likvidaci oznámili krátce po poledni.

„Vyšetřovatel stanovil škodu na výrobní hale a strojním vybavení na 20 milionů korun, hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě deseti milionů korun,“ uvedla Zemanová. Na vyšetřování okolností požáru se spolu s hasiči podílejí i policisté. „Příčina a okolnosti požáru jsou stále předmětem šetření. V dané věci bude prováděno doohledání požářiště a následně další šetření,“ řekl mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

VIDEO: Policie hledá muže, který se těsně před požárem pohyboval v okolí haly v Braníku.

Video  Policie hledá muže, který se těsně před požárem pohyboval v okolí haly v Braníku.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání