Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rodiny pohřbily Lindu (†13) s Laurou (†13): Vlak zabil naše sluníčka, plakali příbuzní a známí

Autor: rix - 
10. června 2021
17:23

Slováci se po obrovské tragédii rozloučili s Lindou a Laurou. V úterý 1. června třináctileté kamarádky nepřežily střet s vlakem. Ten je srazil, když si v Devínskej Novej Vsi pořizovaly fotky na trati. Laura zraněním podlehla na místě, Linda o den později v nemocnici. Obě dívky byly pochovány na hřbitově ve Vrakuni.

Lindy a Laury si všichni vážili, známí o obou dívkách mluví jako o sluníčkách. Na pohřbu se ve středu okolím rozléhal pláč. „Neznal jsem ji až tolik, ale mám dceru přesně v jejich věku, je to hrozné,“ svěřil se Plusce otec jedné ze spolužaček. 

Jako první měla pohřeb Linda, která se narodila v lednu roku 2008. „Bylo to naše sluníčko, naše pýcha,“ dodal se smutkem v očích jeden z příbuzných. Lindina maminka si dokonce kdysi nechala vytetovat jméno své milované dcery na záda za krk.

O Lindě se rozmluvila i ředitelka školy, kam dívenka docházela. „Když přišla do třídy, hned byl slyšet její smích. Ráda se smála a bavila se. Vždycky se s kamarády dělila o sladkosti,“ uvedla ředitelka. 

Krátce po Lindě byla pohřbená i Laura. „Měla velmi dobré srdce, vždy každému pomohla. Starala se o své mladší sourozence. Už když byla malá, sbírala drobné, aby je mohla dát těm, kdo je potřebují nejvíc,“ popsala Lauřinu dobrosrdečnou povahu její rodina. 

Laura snila o tom, že se stane fotografkou. „Chtěla být fotografkou, módu měla velmi ráda, chtěla studovat na vysoké,“ dodali příbuzní. Její sen už se jí ale bohužel nesplní. 

Na pohřeb obou děvčat přišli všichni spolužáci, ale i děti z jiných ročníků. Když začala hrát smuteční píseň, dva žáci dokonce vyběhli s pláčem z pohřební síně. „Ve třídě po nich zůstane prázdno, ale určitě ne v našich srdcích,“ dodala ředitelka se slzami v očích.

 

bizon_pepa ( 11. června 2021 12:55 )

Nejdříve jsem myslel, ze trať prebihaly a vlak je srazil. Když je ale psáno, ze tam byly fotografovat, tak už to zní daleko lépe. Možná i vzneseneji než vás šerm.

alzbeta59 ( 11. června 2021 12:20 )

mam obavu ze mate pravdu

alzbeta59 ( 11. června 2021 12:19 )

bohuzel musim souhlasit, rodin je mi silene lito

tenerife ( 11. června 2021 10:56 )

Naprosto hrůzostrašné, sama jsem babička, když mi bylo 13, tak jsem se učila sama španělsky, italsky, švédsky, chodila do šermu, ale taková šílenost by mě nenapadla, měli jsme asi jiné zájmy, doba je jiná, upřímnou soustrast rodičům.

andorea ( 11. června 2021 08:17 )

Vlak je nezabil. Zabila je vlastní hloupost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání