Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nehoda kamionů zablokovala dálnici D5: Jeden z řidičů za jízdy sledoval hokej?!

Aktualizováno -
1. června 2021
22:17
1. června 2021
18:02

Na dálnici D5 u Rudné došlo v úterý k vážné nehodě dvou kamionů. Jeden z kamionů narazil zezadu do druhého. Jeden z řidičů se vážně zranil. Podle informací Blesku je možné, že za jízdy sledoval hokej. Na místě totiž hrál v kabině na tabletu... Záchranka na místo vyslala tři posádky. Dálnice je už průjezdná. 

Dálnici D5 u Rudné nedaleko Prahy v úterý odpoledne zablokovala nehoda tří nákladních aut, dva lidé utrpěli zranění. Dálnice je po několika hodinách obousměrně průjezdná. 

Událost byla hlášena kolem 16:30, auta bourala na 5. kilometru ve směru na Prahu. „Střetla se tam tři nákladní vozidla, která jela ve stejném směru. Jsou tam dvě zraněné osoby,“ uvedl policista Zdeněk Chalupa. 

Podle informací Blesku ještě po nehodě v kabině kamionu na řidičově tabletu bylo puštěné hokejové utkání. Je tak tedy možné, že se jeden z řidičů nevěnoval řízení...

„Muži utrpěli středně těžká poranění. Jeden muž utrpěl frakturu dolní končetiny, druhý pravděpodobně zlomeninu žeber, otřes mozku a zhmoždění hrudníku. Operační středisko na místo vyslalo tři posádky,“ řekla Blesku mluvčí středočeské záchranky Petra Homolová.  

Policie odkláněla dopravu z dálnice na 10. kilometru ve směru na Prahu. Zhruba po hodině a půl dočasně uvolnila provoz odbočovacím pruhem, aby mohli projet řidiči čekající v koloně mezi 5. a 10. kilometrem. Po 19:00 začala auta úsekem projíždět odstavným pruhem a před 21:30 byl provoz plně obnoven a dálnice byla bez kolon.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání