Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Smrt Petra Kellnera (†56) na Aljašce: Kdo jsou další oběti havárie vrtulníku

  • Autor: shp - 
    Aktualizováno -
    29. 3. 2021
    14:35
    29. 3. 2021
    08:37

    Celé Česko šokovala zpráva o sobotní havárii vrtulníku na Aljašce. Na jeho palubě byl podnikatel a nejbohatší Čech Petr Kellner (†56), který při neštěstí tragicky zahynul. Bohužel není jediný, kdo při zřícení helikoptéry zemřel. Toto jsou lidé, které stála nehoda život.

  • 1.Tragické neštěstí na Aljašce

    Nejbohatší Čech Petr Kellner zemřel při nehodě vrtulníku. Zemřel v aljašském Tordrillo Mountain Lodge (29. 3. 2021).

    27. březen se stal dnem, kdy vyhasly životy celkem pěti lidí. Jak uvedl vládní web amerického státu Aljaška, těla obětí byla již z místa havárie vrtulníku vyzvednuta. Neštěstí přežil pouze jeden jediný člověk. Identita pasažéra je neznámá. Leží v nemocnici v Anchorage a jeho stav je vážný, byť stabilizovaný. Skupina se chtěla věnovat heli-skiingu. Jde o formu lyžování z místa, kam sportovce dopraví vrtulník.

  • 2.Petr Kellner (†56)

    Nejslavnější obětí sobotního neštěstí je nejbohatší Čech a většinový vlastník investiční společnosti PPF Petr Kellner. Jmění muže, který začínal jako obchodník s kopírkami a jehož kariéra se rozjela v České spořitelně, se podle webu Forbes odhadovalo na 293 miliard korun. Podnikatel Kellner byl známý tím, že si velmi střežil soukromí.

    Petr Kellner

  • 3.Gregory Harms (†52)

    Na palubě vrtulníku zahynul Gregory Harms z Colorada, který pracoval jako průvodce. „Nemohu ti dostatečně poděkovat za zkušenosti, které jsi mi dal, a za dobrodružství, které jsme spolu sdíleli. Harms spojil spoustu životů dohromady způsobem, jenž nás učinil lepšími,“ rozloučil se na instagramu Nick, kamarád zesnulého.

    Při pádu vrtulníku zemřel průvodce Gregory Harms (†52).

  • 4.Sean McManamy (†38)

    I Sean McManamy z aljašského Girdwoodu pracoval jako průvodce. „Sean byl jedním z nejhodnějších lidí, které jsem znal, byl to vynikající profesionál a pekelně dobrý sportovec,“ napsal o zemřelém příteli Nick na sociální síti.

    Sean McManamy zemřel při nehodě vrtulníku, kde seděl i Petr Kellner.

  • 5.Benjamin Larochaix (†50)

    Vládní web Aljašky zmiňuje i úmrtí Benjamina Larochaixe, kterého označil za českého občana. Ben byl vyznavačem adrenalinových sportů. Podle informací ze sociální sítě byl zakladatelem amatérské snowboardingové skupiny PPF Team. Podle informací webu Novinky.cz byl jeho zakladatelem. Jízdu na snowboardu navíc sám vyučoval jako trenér. Jako kouč své dcery Thálie se také zúčastnil zimních olympijských her mládeže 2016 v Norsku. Larochaix měl podle zmíněného portálu ke Kellnerovi velmi blízko. 

    Benjamin Larochaix (†50) zahynul při tragickém pádu vrtulníku na Aljašce.

  • 6.Zachary Russell (†33)

    Nejmladší obětí neštěstí je pilot Zachary Russell. Pocházel přímo z Anchorage na Aljašce. Mluvčí resortu Tordrillo Mountain Lodge Mary Ann Pruittová podle webu The Telegraph uvedla, že Russell byl pilotem společnosti Soloy Helicopters, která sídlí ve Wasille. Smlouvu měl na zprostředkování transportu.

    Video  Resort, ve kterém trávil čas Petr Kellner (†56) před svou smrtí.  - Tordrillo Mountain Lodge
    Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině