Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po dvou letech spadla klec: Podvodník David J. (50) poputuje do vězení

David J. skončil po dvou letech v poutech.
David J. skončil po dvou letech v poutech.  (Autor: Policie ČR, Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
7. února 2021
15:10

Policie zadržela padesátiletého Davida J. ze Strakonicka, který se dva roky vyhýbal nástupu trestu do vězení. Kromě toho po tu dobu způsobil další škodu za několik stovek tisíc korun. Podle policie podváděl při prodeji vstupenek na fotbalová utkání a karet na nákup sportovního zboží.

Kriminalisté uvedli, že muž neplatil za ubytování v různých hotelech. Nejprve se jeho trestná činnost vázala k jihu Čech. Postupně se však rozšířila do Ústeckého, Pardubického, Libereckého, Královéhradeckého a Jihomoravského kraje. 

„Pokaždé vystupoval pod jinou identitou. Vypůjčoval si jména jako Daniel Zušťák, David Černý, Michal Čermák, Michal Dvořák, Daniel Veselý a napálil a podvedl desítky lidí. Není vyloučeno, že s mužem vystupujícím pod těmito jmény mají stejně nemilou zkušenost i další lidé, kteří se mohou policii dodatečně přihlásit,“ uvedla na webu policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Dodala, že muž se v minulosti věnoval fotbalu a v tomto prostředí se také nyní nejčastěji pohyboval. Policisté jej zadrželi na začátku února, když si předtím v jednom pražském hotelu dlouhodobě pronajal pokoj, za nějž neplatil. 

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání