Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při požáru na Svitavsku zachránili 90 býků: Desítky dalších čekala krutá smrt

Při požáru zemědělského objektu na Svitavsku uhynulo 30 býků.
Při požáru zemědělského objektu na Svitavsku uhynulo 30 býků.  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: ČTK, yks - 
30. prosince 2020
06:48

Smutnou a krutou bilanci má požár rekonstruovaného zemědělského objektu, k němuž došlo v úterý večer v obci Pohledy na Svitavsku. Uvnitř se nacházelo 120 býků. Dostat do bezpečí se podařilo 90 z nich. Ostatní bohužel čekala krutá smrt v plamenech.

„Událost byla na operační a informační středisko hasičů oznámena v úterý 29. prosince v 17:41 hodin. Hasiči k likvidaci požáru použili vysokotlaký proud vody a natažen byl i proud B (používá se zejména k ochlazení a rychlé likvidaci požáru),“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková. Požár hasily tři požární jednotky, dostaly ho pod kontrolu do půl hodiny. Jenže ani maximální snaha nezachránila všechna zvířata.

Ve stáji bylo kolem 120 kusů dobytka. Přibližně 90 zvířat se hasičům před plameny podařilo zachránit, řekla mluvčí. Další ale takové štěstí neměla. „Před plameny se nepodařilo včas vyvést všechny býky. Při požáru tak uhynulo asi 30 býků,“ uvedla Horáková. Vyšetřovatel zjišťuje, co bylo příčinou požáru. Škodu vyčíslil předběžně na 2,5 milionu korun.

Víte, co je potřeba dělat, kdyby hořelo u vás doma?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání