Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Hluboké nad Vltavou vykolejil vlak: Cestujícím pomáhali hasiči, výluka a náhrada autobusy

Aktualizováno -
20. prosince 2020
08:49
Autor: ČTK - 
19. prosince 2020
19:29

Na železniční trati mezi stanicemi Hluboká nad Vltavou - Zámostí a Chotýčany, kde v sobotu vykolejil rychlík, bude podle aktuálního předpokladu Českých drah přerušený provoz do dnešní půlnoci. V rychlíku cestovalo 29 lidí, nikdo podle policie nebyl zraněný. Všechny vlaky dálkové dopravy mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovice nahradí autobusy.

"Na místě už v Chotýčanech čeká speciální nehodový vlak, který by měl zajistit nakolejení celé soupravy," uvedla Šubová. Vykolejený vlak se skládá z lokomotivy a čtyř vozů.

Provoz na rychlíkové trati je podle drah přerušený od sobotních 18:25. Autobusy nahrazují všechny vlaky dálkové dopravy mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi. Zpoždění za úsekem s náhradní dopravou se podle ČD může zvýšit až o 20 minut. Autobusy jezdí také místo osobních vlaků mezi Českými Budějovicemi a Ševětínem.

Rychlík, který jel na trase České Budějovice - Jihlava - Brno, podle policie vykolejil několik stovek metrů od železniční stanice Hluboká nad Vltavou - Zámostí. "Hasiči provedli evakuaci osob z vlaku, kterým byla přistavena náhradní doprava," uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová. Podle dechové zkoušky strojvedoucí nepil alkohol.

renalek ( 19. prosince 2020 20:15 )

Uf !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání