Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na ženu na Pardubicku zaútočil tygr! Ukousl jí ruku až po loket!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
14. prosince 2020
16:19
Autor: yks, DH - 
14. prosince 2020
14:29

S ukousnutou rukou měla skončit 66letá žena z Pardubicka poté, co se rozhodla, že je moudré ruku strčit do klece s tygrem místního chovatele. Nebezpečnou kočkovitou šelmu si prý chtěla pohladit.

K děsivému útoku s podle všeho neodčinitelnými následky došlo v Chvojenci na Pardubicku. „Šestašedesátiletá žena procházela u svého příbuzného kolem zamřížovaného výběhu s tygrem, a přestože byla v minulosti několikrát upozorňována na to, ať to nedělá, strčila do klece ruku a tygra si chtěla pohladit“, uvedla policejní mluvčí Dita Holečková. 

Šelma ji ale napadla a ukousla jí kus paže až po loket. „Událost se stala kolem 1 hodiny odpolední. Žena utrpěla závažné poranění horní poloviny těla. Po příjezdu naše posádka na místě ženu ošetřila, podala jí léky proti bolesti a následně byla ve stabilním stavu transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Blesku tiskový mluvčí pardubické záchranné služby Aleš Malý.

„Na místě jsou kriminalisté, kteří zjišťují okolnosti celé události," dodala Holečková. 

Zjišťujeme další informace.

Ramita ( 16. prosince 2020 17:48 )

Co dodat lidská hloupost je fakt neskutečná. Tygr je zvíře na pokraji vyhynutí a lidí je 7,5 miliard. Ta osoba by měla, zaplatit ujmu tomu tygrovi, že ho vystresovala k útoku on byl ve svém teritoriu. Každý si chrání to svoje, tak přece lidi omlouvají svoje činy. Tak proč by se nemohlo bránit zvíře, pokud se cítí být v ohrožení. Napařte té ženské pěkně velkou pokutu za obtěžování, stejnak dostane protézu a kvůli ruce brát život tak krásnému a jedinečnému zvířeti je trestuhodná hloupost lidí!!! Všichni si přečtěte knihu NESVOBODA uvidíte, kam až sahá lidská krutost.

Skeptik ( 16. prosince 2020 16:35 )

Paní mi je líto, je mi líto i toho, že spousta lidí ji napadá, naprosto ignoruje, jak ta paní teď trpí a je z ní doživotní mrzák. V podstatě udělala jen jednu nerozumnou věc, možná pod vlivem filmů s ochočenými lvy nebo tygry.

Bublinaa ( 15. prosince 2020 08:06 )

Chtěla si pohladit "kočičku". Tou druhou rukou si může dát teď pár facek za blbost!

Skeptik ( 14. prosince 2020 20:55 )

Lidi jinak matou různá videa a filmy, kde ochočený lev nebo tygr se s chovatelem mazlí. Takového materiálu je plno, málokdy se pak zveřejní, když ten lev nebo tygr majitele napadne nebo zabije. Jako myslím na Vsetínsku, mladý chovatel, měl lvici a lva, ten už ho dříve jednou napadl. Na chov zvířat neměl povolení, pak ho lev jednou zabil, byl to mladý člověk. Bohužel, policie pak utratila i tu lvici, záminkou bylo, aby mohli případně pomoci tomu člověku. Ten už to měl stejně za sebou, navíc lvice by šla snadno odehnat, ale jen se využila situace. Bengálský tygr je navíc větší než lev. Tady bych stíhal majitele, že dovolil té paní přístup někam, kde může k takovému úrazu dojít. V zoo si nepamatuji, že by tam šlo do klece sahat, bylo to vždy bezpečně oddělené.

Skeptik ( 14. prosince 2020 20:50 )

Jistě, naprostý nerozum, asi jako chtít hladit krokodýla, před časem ukousl nějaký krokodýl ruku veterinářovi, tomu ji pak snad přišili. Ale otázka je jinde, jak je možné, že host v zoo si může do klece sáhnout? Pokud někdo má třeba výběh (např. pro medvědy), někdo tam vleze, že překoná překážky, to je pak jeho problém. Ale aby byla klec tak, že do ní lze strčit ruku? Myslí si někdo, že nějaké dítě nebo puberťák nemůže udělat totéž? Nebo kdokoli jiný? U lidí nejde předpokládat, že se budou chovat opatrně. Stačí si každý den všímat, kolik lidí přechází za tramvají, když nevidí, jestli v protisměru nejede další tramvaj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání