Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Týraný Ondra: Svazovala mě mamka! Mockrát, stokrát!

Klára Mauerová s Aničkou
 (Autor: Archiv)
Autor: mh, red - 
14. května 2007
09:05

Z šokující výpovědi týraného Ondry (8) z Kuřimi vyplývá, že o jeho týrání věděla i sestra matky tyranky - Kateřina

Při čtení výpovědi osmiletého Ondry do policejního protokolu, jehož kopie koluje na internetu, člověka mrazí! Následující věty jsou jeho autentickými odpověďmi. * V komoře byla napřed hromada věcí, vyklidili jsme ji a já tam potom spával... Postel tam nebyla. Spal jsem na dece a taky na kartonu... Někdy jsem spal bez kartonu a bez deky, jenom tak, na zemi. * V komoře jsem měl takový kýbl, kdyby se mně zachtělo čurat nebo kakat. Komoru mně otevírala Katka nebo Klára, tak se jmenuje moje mamka. Katka je moje teta. * Do komory mě dala maminka, proč, to nevím. Zavřela za mnou dveře, zevnitř nešly otevřít. * Kde byli Anička a Kuba, to nevím... Aničku a Kubu jsem viděl naposledy doma v Brně na Krásného. Po Vánocích už jsem je neviděl. * Do Komárova jsem jel jen já s Katkou. Asi dva dny jsem byl v šatně, pak mě dali do takové jiné místnosti... Byla hodně úzká, ještě menší než komora. Do místnosti mě dala Nenci. Ona mě tam dovedla sama. To je asi ředitelka z Komárova (Dům dětí a mládeže - pozn. red.) * Když jsem začal bydlet v Kuřimi v komoře, tak byl na podlaze koberec. Mamka mi potom přikázala, ať koberec oddělám, tak jsem ho oddělal... * Když mě našli svázaného, tak to mě svázala maminka. Už jsem byl svázaný mockrát. Stokrát. Někdy takto, jindy jsem měl svázané jenom ruce. Nahý už jsem byl také vícekrát. Svazovala mě maminka... lepicí páskou, jeden den to bylo jenom provázkem. * Když jsem měl svázané ruce i nohy, tak jsem jedl tak, že mi mamka postavila na zem přede mě misku s jídlem a já ho jedl normálně pusou... * Když přišli páni hasiči, tak jsem ležel svázaný a nahý a ležel jsem na boku. Ležel jsem na zemi, neměl jsem karimatku ani deku. My jsme se ten den učili v komoře u dveří. Já jsem něco špatně přečetl ze slabikáře. Potom mě svázala. Nahý už jsem v té době byl, to mi poručila už předtím. * Kdybych si měl vybrat, tak bych byl radši v nemocnici než v komoře. Tam si můžu hrát, v komoře jsem neměl žádné hračky.


Bože, co je to za rodinu? Aničku unesl neznámý muž Případ Kláry Mauerová (31), bestie z Kuřimi, která týrala osmiletého syna Ondřeje, se o víkendu zdramatizoval! Mučený Ondra zkolaboval a musel být převezen do nemocnice. Jeho nevlastní sestra Anička (13), jejíž totožností si úřady stále nejsou jisty, záhadně v noci na sobotu zmizela. Podle informací Blesku by v pozadí pravděpodobného únosu mohla být sestra Mauerové Kateřina! Ta totiž, jak vyplývá z policejního výslechu, o týrání Ondry věděla! A možná nejen ona... V sobotu nad ránem zmizela z dětského centra Klokánek Anička. "Ve dvě hodiny a 29 minut pohřešovanou zřejmě odvedl neoprávněně cizí muž," píše se v úředním záznamu o zahájení úkonů v trestním řízení pro podezření z únosu. Policejní zdroj navíc Blesku potvrdil, že Anně byl do Klokánku den před útěkem doručen dopis, psaný s největší pravděpodobností jednou ze dvou sester zatčené Kláry Mauerové. "Celou dobu jsem na tebe čekala venku. Ničeho se neboj. Já budu čekat pořád. Jdi klidně spát. A vzpomeň si, jak jste si s klukama hráli na indiány. Pamatuješ, co je to indiánský běh..." píše se mimo jiné v dopise, který mají vyšetřovatelé k dispozici. Ředitelka Klokánku Ditta Pokorná odmítla tyto informace potvrdit. To však není jediný zlom ve vyšetřování. Včera unikla policejní zpráva, popisující, za jakých okolností byl týraný Ondra ze zajetí vysvobozen: "... Obě sestry (Klára Mauerová a Kateřina Mauerová) odmítly místnost otevřít. Protože seděly na zemi zády ke dveřím, zapřené nohama o protější zeď... a byly agresivní, byla jim přiložena pouta. Po násilném otevření ... se na zemi nacházel nahý chlapec, který byl svázaný do kozelce..." Z tohoto záznamu jasně vyplývá, že sestra bestiální matky Kateřina o týrání minimálně věděla! Přesto jí úřady svěřily tentýž den do péče Ondrovy sourozence, Jakuba a Aničku! Sociální pracovnice je měla druhý den pouze navštívit…A co je mnohem horší: matka-bestie měla být, alespoň podle protokolu, vzápětí propuštěna a odvezena do stejného bytu!!!
Vývoj případu Červen 2006 - Klára Mauerová se po zdlouhavé soudní při rozvádí. Září 2006 - Úředníci povolují výuku Ondřeje doma. Říjen 2006 - Mauerová na vlastní žádost odchází z pedagogické fakulty, kde dělala sekretářku. Prosinec 2006 - Stěhuje se do Kuřimi, kde si pronajímá domek za částku 12 - 25 000 korun. Leden 2007 - Ondra absolvuje přezkoušení, nikdo si ničeho nápadného nevšímá. Únor - květen 2007 - Mauerová mučí vlastního syna Ondřeje. Pondělí 7. května 2007 - Zcela náhodně je odhaleno týrání chlapce. Pátek 11. května 2007 - Mauerová je vzata do vazby. Synové Ondřej, Jakub i dívka Anička jsou v bezpečí dětského centra Klokánek. Sobota 12. května - Někdy mezi půlnocí a druhou hodinou ranní mizí z Klokánku Anička. Ondřej dostává záchvat a musí být převezen do nemocnice. Celou noc pokračuje hledání dívky. Neděle 13. května 2007 - Policie po Aničce vyhlašuje celostátní pátrání. Stále častěji se spekuluje o únosu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání