Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Žárlivý manžel před kostelem ve Francii postřelil kněze: Duchovní měl poměr s jeho ženou!

Autor: chal - 
10. listopadu 2020
20:16

Jen dva dny poté, co tuniský terorista v Nice v bazilice Notre Dame zavraždil tři lidi, Francií otřásl další útok u svatostánku. Poslední říjnový den tentokrát před kostelem v Lyonu útočník dvěma výstřely vážně zranil pravoslavného duchovního. Sám postřelený nicméně po probuzení z kómatu prozradil, že tentokrát neútočil vyznavač radikálního islámu. Jeho vysvětlení má lehce pikantní nádech.

Francií obchází strach z teroristických útoků poblíž, nebo přímo v křesťanských kostelech. Po trojnásobné vraždě, kterou ve čtvrtek 29. října spáchal v Nice tuniský emigrant, v sobotu 31. října došlo k útoku před pravoslavným kostelem v Lyonu.

Útočník zasáhl kněze Nicolase Kakavelakise (52) dvěma střelami vypálenými z pistole. Těžce zraněný duchovní skončil v kómatu a veřejnost začala spekulovat o možném útoku islámského radikála.

Tuto teorii ale vyvrátil sám Kakavelakis poté, co se probudil z kómatu. Duchovní za útočníka označil 40letého Gruzínce, který poblíž kostela bydlí. Kněz vyšetřovatelům dokonce prozradil i pravděpodobný motiv. Kakavelakis totiž s útočníkovou manželkou udržoval poměr! Žárlivý manžel tedy po Kakavelakisovi zřejmě nestřílel z náboženských nebo ideologických důvodů, ale ze žárlivosti.

Policisté pachatele dopadli, k útoku se při výslechu přiznal. Popsal, že na kněze začal střílet, když Kakavelakis zamykal svůj kostel. Pak utekl domů a nechal zraněného muže ležet v tratolišti krve. Pachatel podle svých slov doufal, že mu zločin projde, což by se zřejmě stalo, nebýt Kakavelakisova zázračného uzdravení, napsal server britského deníku Daily Mail.

Kakavelakis v daném kostele pracoval posledních deset let, před měsícem ale podal výpověď a v době střelby mu běžela výpovědní doba. Gruzínský útočník čeká na soud kvůli pokusu o vraždu ve vazbě. V té skončila i jeho manželka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání