Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilí vojáci vyrazili obrněncem na spanilou jízdu městem: Několikrát bourali a pak zamířili k letišti

Autor: ran - 
2. listopadu 2020
22:24

Údajně opilí ruští vojáci v mnohatunovém kolosu se měli prohánět jako smyslů zbavení ulicemi města Gumrak na jihozápadě Ruska. Způsobili přitom nemalé škody. Armádní vozidlo řídil jistý namol opilý desátník Alexandr Žerebcov (29). 

Spolu s povedeným ptáčkem Žerebcovem se na incidentu podílel i vojín Dmitrij Nirozněškov, který s desátníkem v bojovém vozidle seděl. Nejdříve vojáci v plné rychlosti málem trefili dům, projeli haldou naskládaného palivového dříví, rozmetali ho na všechny strany a pak jeli dál. 

Vezli se v bojovém vozidle pěchoty typu BMP-3, které je schopno jet rychlostí až 90 kilometrů v hodině. Hoši profrčeli i kolem nádraží. „Zvedli jsme hlavy a viděli BMP-3, jak kolem nás doslova proletělo,“ řekl podle deníku Sun jeden z pracovníků železnice. „Podle obrovského hluku jsem si myslel, že se střemhlav blíží nějaké letadlo, pak jsem spatřil, jak mi kolem dvorku prosvištěl tank,“ podělil se se zážitkem zase jiný obyvatel.

Naštěstí než stačili způsobit nějaké skutečné neštěstí, byli oba vojáci zadrženi. K incidentu se oficiálně vyjádřil i ruský ministr vnitra, který potvrdil, že se zprávy zakládají na pravdě. To, že vojáci měli být podle informací místních médií pod parou, však nekomentoval. Namísto toho se ve vyjádření objevilo trochu nicneříkající vyjádření „voják ztratil kontrolu nad vozidlem“. 

Nikdo prý nebyl zraněn, ale v místních médiích se objevily snímky, na nichž dotyčný voják má řeznou ránu nad okem (a želízka na rukou). Podle ministerstva obrany byl tank součástí konvoje 20. motorizované brigády, která mířila na cvičiště za městem.

krapotkin ( 3. listopadu 2020 00:52 )

Rusové pořád dělají obrněnce z poctivé ocele. To není jako ten aušus z Rakouska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání