Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muži z Brodku uvízla noha mezi válci zemědělského stroje: Vyprošťovali ho hasiči!

Autor: ČTK - 
11. září 2020
20:31

Hasiči v Brodku u Přerova v pátek odpoledne vyprostili muže vtaženého do zemědělského stroje určeného na vyorávání brambor. Šlo o náročný zásah, použít museli k oddálení válců páčidla i rozbrušovací pilu. Neštěstí se stalo v místním zemědělském družstvu, muž měl ve stroji uvízlou celou nohu až po kyčel. Do nemocnice jej poté přepravil vrtulník.

Hasiči do soukromého zemědělského areálu vyrazili před 16:00. Informováni byli o tom, že někdo volá o pomoc a zřejmě je vtažený do stroje na vyorávání brambor. "Po příjezdu na místo a průzkumu hasiči zjistili, že má muž mezi válci stroje uvězněnou celou nohu až po kyčel. Ihned začali spolupracovat se záchrannou službou. Před vyproštěním zraněného muže musel nejprve lékař zajistit jeho životní funkce, až poté mohli hasiči začít s vyprošťováním," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Při fyzicky velmi náročném zásahu využili zasahující hasiči hydraulické rozpínáky, páčidla, zvedací vaky, zajišťovací klíny i rozbrušovací pilu, aby zaseknuté válce od sebe co nejvíce oddálili a muže ze stroje vysvobodili co nejrychleji. "Následně jej pomocí páteřní desky vyprostili a předali do péče zdravotníků," doplnila Lucie Balážová. Na místě přitom využili technický automobil, jehož výbava se využívá při náročných technických zásazích nebo vyprošťovacích pracích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání