Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidé si chtěli „načepovat“ palivo z cisterny: Po výbuchu jich sedm uhořelo!

V Kolumbii explodovala havarovaná cisterna, když si zní lidé chtěli načerpat do kanystrů benzin. Sedm z nich za to zaplatilo životem.
V Kolumbii explodovala havarovaná cisterna, když si zní lidé chtěli načerpat do kanystrů benzin. Sedm z nich za to zaplatilo životem.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK, ran - 
6. července 2020
22:50

Kamion skončil po těžké nehodě v příkopu u silnice. Protože převážel hektolitry pohonných hmot, seběhli se k němu místní s kanystry a nádobami, aby nákladnímu autu od nákladu benzinu „pomohli“. Bohužel cisterna explodovala. Na svědomí má sedm mrtvých a téměř 50 zraněných! 

K této tragické události došlo na severu Kolumbie. Desítky lidí utrpěly různě vážné popáleniny, stav 14 zraněných je velmi vážný. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP.

„Bohužel zemřelo sedm lidí, kteří uhořeli v místě exploze vozu. Máme informace o 49 popálených osobách, 14 jich bylo převezeno do Santa Marty,“ citoval deník El Espectador Fabiána Obispa, starostu obce Pueblo Viejo, kde se neštěstí stalo.

Podle policie řidič cisterny zřejmě usnul za volantem a havaroval. Na záběrech z místa, které zveřejnil mimo jiné deník El Tiempo, je vidět převrácené auto, kolem něhož s kanystry pobíhá několik desítek mužů. Vzápětí je na videu vidět exploze a požár. Na fotce ze sociálních sítí, kterou deník rovněž zveřejnil, je vidět i popálený muž, jemuž shořely šaty a který dál sleduje místo tragédie.

Na neštěstí reagoval i kolumbijský prezident Iván Duque, který vyjádřil soustrast pozůstalým a slíbil příčiny nehody vyšetřit. „Je to opravdu bolestná situace,“ uvedl prezident.

Někteří uživatelé sociálních sítí označili snahu místních o načerpání benzinu z cisterny za zoufalství, které mnozí Kolumbijci prožívají v souvislosti s pandemií nemoci covid-19. Město Pueblo Viejo má jednu z nejvyšších úmrtností v souvislosti s covidem-19, podle deníku El Tiempo takto zemřel i starostův otec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání