Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Řidič náklaďáku se nevešel do uličky: Na jihu Čech pobořil dva domy!

Autor: yks - 
5. června 2020
13:18

Kuriózní nehodu řeší jihočeští policisté. Došlo k ní ve čtvrtek ve Vlachově Březí na Prachaticku. Řidič nákladního vozu s návěsem špatně odhadl rozměry svého vozidla a poničil dva domy. Škoda jde do statisíců.

Řidič nákladního auta s návěsem vjel do zákazu vjezdu, a navíc způsobil nemalé škody. Na místo ho sice prý zavedla navigace, to ale policisté z jihu Čech za polehčující okolnost nepokládali. Tím méně majitelé domů, které svou neobratnou jízdou poničil.

„Dopravní policisté vyjížděli včera po osmnácté hodině k dopravní nehodě nákladního vozidla značky Man s připojeným návěsem, ke které došlo v obci Vlachovo Březí,“ popsala Martina Joklová z jihočeské policie.  

Jak uvedla, z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla, který v místě nerespektoval zákaz vjezdu a dále plně nesledoval situaci v silničním provozu. Místním se tak postaral o nevítané zpestření, když došlo ke střetu návěsu se dvěma domy. Incident natočil patrně jeden z místních obyvatel.

„Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na návěsu je odhadována na 1 000 korun, na jednom z domů je škoda předběžně odhadována na 20 000 korun a na druhém domě je škoda předběžně vyčíslena na 300 000 korun,“ uvedla mluvčí a dodala, že dopravní nehodu vyřešili policisté na místě blokovou pokutou.  

frantacizek ( 5. června 2020 14:17 )

tak to asi posunul s nosným trámem, který by tam měl být napříč domem a jsou jím podepřeny obě strany střechy, tzn. dolů půjde celá střecha.A to se jen otřel, proto 300tis

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání