Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záchranář Marek rozvážel nákupy seniorům: Měl vážnou nehodu! Kolegové žádají o pomoc

Autor: VaB - 
26. května 2020
05:30

Dobrovolný záchranář Marek měl před několika dny vážnou dopravní nehodu, při níž utrpěl otřesná poranění. V tu chvíli dobrovolně rozvážel coby záchranář Czech SAR Teamu nákupy seniorům. Zničil si přitom i svoje auto, kterým jezdí pomáhat. Jeho kolegové teď žádají o pomoc.

Chtěl pomáhat, ale odnesl to, jak nejhůře mohl. I přesto, že měl záchranář Marek na silnici přednost, byl účastníkem vážné nehody. „Protržená plíce, několik zlomenin, operace kolene, otřes mozku. A vozidlo? Na odpis. Technika, s níž zasahujeme, je z drtivé většiny v osobním vlastnictví našich dobrovolníků,“ popisují záchranáři. 

Marek v době koronavirové krize rozvážel seniorům nákupy svým vlastním autem, dobrovolně bez nároku na honorář. Nepomáhají ovšem jenom seniorům, ale i členům IZS. „I přesto, že to tentokrát dopadlo takto, neodradí to ani Marka, ani nikoho dalšího z nás. Protože chceme pomáhat a věříme, že náš projekt má velký smysl,“ popsali své pocity záchranáři na facebooku.

Pomůžete?

Záchranáři z Czech SAR Teamu pomáhají po celé republice. Se svou technikou často pátrají po ztracených nebo nezvěstných osobách. S čtyřkolkami vyjíždí 365 dní v roce do všech koutů republiky. A to všechno dobrovolně.

„Chceme pomáhat, nechceme honorář. Ale abychom mohli dlouhodobě udržet spolehlivost a kvalitu zásahů, potřebujeme jako sdružení vlastní profesionální techniku. A právě proto pořádáme sbírku,“ napsali na facebook. Jejich cílem je díky Doniu vybrat 219 tisíc korun. 

trintin ( 26. května 2020 13:50 )

Je velká škoda, že vozidlo nebylo pojištěno, jinak by mu opravy uhradili ze zákonného pojištění.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,16 25,24
USD 23,41 23,53
GBP 29,35 29,47
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud