Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na přechodu srazil a vážně zranil dítě: Jen přestupek! Řidiči hrozí pokuta a zákaz řízení

Autor: VaB - 
12. března 2020
17:05

Na začátku února srazil v České Lípě řidič audi mladého chlapce. Při střetu s osobákem utrpěl středně těžká zranění. Policie případ předala do správního řízení, šoférovi hrozí pokuta a půlroční zákaz řízení.

Patnáctiletý školák chtěl na začátku února přejít přes přechod v Děčínské ulici v České Lípě. Před přechodem zastavilo auto a chlapec začal přecházet. V tu chvíli se ale přiřítil řidič audi, stojící auto objel, chlapce na přechodu srazil a odhodil několik metrů daleko. 

„Chlapec při střetu s vozidlem utrpěl těžké zranění na noze, se kterým ho zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice,“ uvedla tehdy k případu mluvčí policie Ivana Baláková. Policie nyní případ došetřila a na začátku března ho předala do správního řízení.

Video  Řidič v České Lípě srazil chodce na přechodu.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ze začátku neměli policisté stanovenou právní kvalifikaci, čekali totiž na lékařskou zprávu. Podle policie je řidič podezřelý z dopravního přestupku. „V rámci správního řízení může být řidiči udělena pokuta v rozmezí od 2500 do 5000 korun, zákaz činnosti na dobu od 1 do 6 měsíců a řidiči budou odebrány 4 body,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí policie Vojtěch Robovský. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání